Five on friday - mat & dryck jag ogillar

Insåg att jag nog inte haft en enda Five on friday sedan jag flyttade hit till Nouw. Så då är det ju dags :-)
Eftersom Nouw varit nere & inte tillgängligt på ett tag så kommer mitt fredagsinlägg en lördag istället, men ja ja, bättre sent än aldrig :-)

Fem saker jag aldrig lärt mig äta eller dricka:


Kaffe
. Kan tycka att det doftar gott. Och det ser ju så gott ut när alla andra beställer en mocka-cappuccino-macchiato, men nej, det smakar liksom inte gott i min mun.

Filmjölk
. Tänk vad lätt det hade varit att sleva i sig en skål fil eller kanske flingor och fil om man var lite småhungrig eller inte orkade fixa lunch. Men just fil funkar verkligen inte för mig. Jag har svårt för naturell yoghurt också och jag gissar att det hänger ihop.

Ostron
. Har gett de flera chanser. Med och utan tillbehör. Men nej. Det smakar kallsup varje gång. Jag har provat färdigt.

Blodpudding
. Enda maträtten jag fick med mig lapp till skolan på låg- & mellanstadiet för att slippa äta. Vi har aldrig haft det hemma under min uppväxt och jag kan egentligen inte idag påstå att jag vet hur det smakar. Det luktar egentligen ganska gott. Men jag kommer inte att ge det en chans som vuxen. Så är det bara.

Mögelostar
. Jag har utvecklat mitt smaksinne när det gäller ost och äter numera inte helt smaklösa (enligt min pappa och min make) ostar. Men när det kommer till de där mögliga rackarna alltså.. då går det bara inte. Det låter jättesmarrigt med en fläskfilépasta med gorgonzola eller något - men det smakar ju Aceton! Smakexplosionerna i munnen blir inte positiva alltså.

Här skulle jag ju haft bilder på kaffe, filmjölk, ostron, blodpudding & mögelostar. Men eftersom det inte är något jag brukar äta så saknar jag också bilder på det. Istället blir det på ett härligt fat röda smarriga kräftor, en charkbricka med goda ostar, en mumsig chailatte, en pastasallad om man säkert kan jämföra med blodpudding i hur snabbt det går att tillaga och en smoothiebowl full av nyttigheter!

Gillar

Kommentarer

AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
När jag säger att jag inte gillar mögelostar brukar jag få höra att det är för att jag "inte blivit vuxen än". Skönt att höra att jag inte är ensam om att inte förstå tjusningen, då behöver jag inte bli vuxen 😉
nouw.com/annaskarblom
Popprinsessan
Popprinsessan,
Nej då, det behöver du inte! 😃
nouw.com/popprinsessan
Kamilla,
Jag är en kaffekärring men blodpudding det åker inte in i m in mun. fy så äckligt
kamillaskamera.com/
Popprinsessan
Popprinsessan,
Har lite anat mig till det där med kaffekärring 😃
nouw.com/popprinsessan
Sandra
,
Du får skriva ett inlägg om dina fina smoothiebowls! 😍
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ja, det är en bra idé!
nouw.com/popprinsessan
sofiefriden
sofiefriden,
Kan hålla med dig om 3 saker men kaffe är ju ett måste och filmjölk är gott 😍 hehe
nouw.com/sofiefriden
Popprinsessan
Popprinsessan,
Tur att smaken är som baken 😊
nouw.com/popprinsessan