Five on friday - mellanakter

Imorgon är det ju dags för Eurovisionfinalen och trots att jag gillar mello är jag inget jättefan av just Eurovision. Det är för stort och för många låtar. För många konstiga låtar. Klart att jag kommer att ha det på, kolla Sveriges nummer och hålla mig lite uppdaterad när det gäller röstningen, men jag kommer inte att sitta klistrad.

Men på tal om mello så handlar veckans Five on friday om mellanakter :-)

David Lindgrens medley 2017 är oslagbar! Såå många låtar på typ 3 minuter - David är ju helt grym & kidsen kan hela medleyt här utan att ens höra Davids version. Hög klass!

Björn Gustafssons mellanakt 2008, då han genomför en hyllningssång till Carina Berg är en riktig klassiker & jag skrattar fortfarande varje gång jag ser klippet :-) Carinas min när hon inser att låten är till henne är obetalbar!

År 2000 satsade SVT lite extra och slog till med ett medley med en hel drös gamla schlagervinnare, som också var programledare det året - och det var toppenbra på den tiden :-) Carola, Lena Ph, Lasse Berghagen, Björn Skifs, Tommy Körberg mfl. Medleyt verkar bara gå att se på i SVT:s öppna arkiv (ca 1.30 in i programmet).

⍟ Det senaste tillskottet till mellanakter är av Oscar Zia & Anis don Demina när de gjorde en version av Stad i ljus i år. Kanske mer en bra låt än en bra mellanakt, men låten spelas flitigt här hemma & i bilen.

Charlotte Perrellis divanummer 2016 måste också vara med eftersom det är en låt som gör mig glad. Även detta kanske snarare en kul låt än själva underhållningen. Lite roligt att "Här står jag" är en svensk cover av en tysk låt som spelas flitigt på after ski i bla Österrike :-D

Har du någon annan bra mellanakt från mello att tipsa om?

Gillar

Kommentarer

Madde ,

Låten om Carina Berg minns jag mycket väl. Som jag skrattade. Kommer se mellon idag, men ifrån en dator då jag inte är hemma.

www.nouw.com/madelena