Five on friday - Road trip

Imorgon drar vi på road trip, hela lilla familjen - utan den fyrbenta fluffiga :-) Våra barn har alltid varit grymt enkla att resa med Bil, flyg och tåg har gått som på en räls :-D Det har aldrig varit något gnäll om hur långt det är kvar eller att det är tråkigt. De brukar dock få använda sina skärmar när vi åker lite längre och det underlättar så klart.

Andra saker man kan pyssla med i bilen är:

Bilbingo
- Funkar alltid att fördriva tiden en stund med bingo. Sonens favorit!
Göra en gemensam playlist
- Alla i bilen ska säga en låt på en artist på bokstaven A, B C osv. Kör man två bilar kan man ha en battle där man skickar en låt/artist till varandra på varje bokstav eller varannan bokstav - det brukar bil en ganska kul playlist!
Lyssna på ljudbok
- mysigt att lyssna på en gemensam bok. Finns ju mängder att välja på och många av ljudbokstjänsterna brukar ha gratis provperioder om man inte har något konto.
Leka fåniga lekar - som "Ett skepp kommer lastat" eller "Jag tänker på ett djur/en person... " tex.
Äta något gott!
- Att ha med en extra mumsig matsäck i bilen, eller lite gott snacks och någon god dricka är underskattat. Imorgon blir det pannkaksfest för barnen i bilen, medan J och jag ska mumsa på en god sallad.

Vad brukar ni hitta på i bilen under en road trip? Har du några bra tips?

Gillar

Kommentarer

Diana Saelöen,
Våra barn har också alltid varit lätta att ha med sig, men vi har haft exakt samma sysslesättnignar som ni...jag minns dock en resa när vi lyssnade på en specialskriven ljudbok om Sune på semester i landet statoil....det slutade med att vi skrattade så mycket att vi inte kunde köra bilen utan fick stanna och skratta färdigt.....så på det sättet kom vi inte fram speciellt snbbt.
nouw.com/fibrolivet
jessica,
läsa böcker eller lyssna på musik och bara små prata brukar det bli att vi gör ofta. Asså detta med att göra en gemensam playlist på detta viset lät väldigt kul och utamnande det måste jag nog testa med sambon , bara för att ha en rolig playlist tillsammans , då vi ibland inte kan enas vad för musiklista vi ska spela här hemma haha 😂❤
nouw.com/jessiekaos
sofiefriden
sofiefriden,
Gud vilka bra tips för långa resor 👌🙂
nouw.com/sofiefriden
Marie,
Ja om man ej kör kan man lyssna på & göra en hel del, men kör man är ju muisk och ljudböcker toppen
sweetwordsbymirre.com
Kamilla,
Våra barn har också alltid gillat åka bil. De sysselsatte sig bra. Bra tips du lämna för det finns många som har tjatnissar i baksättet när de åker bil vet jag
kamillaskamera.com/
Amandamalmflod
Amandamalmflod,
sådana bra tipps inför en lång bilresa:D jag brukar lyssna på ljudbok
nouw.com/amandamalmflod