Five on friday - svensk musik

Är för tillfället inne på mycket svensk pop av olika varianter. Eller svensk musik kanske jag får skriva, är tveksam till om Petter gillar att placeras i facket pop :-)

Här är iaf 5 svenska låtar som går varmt hos mig just nu:

Jag har spelat en hel del med Oscar Zia den sista tiden vilket gjort att 10-åriga R nu säger att det är flera av hans favoritlåtar :-) Gillar verkligen att Zia sjunger på skånska! Just denna låten "Då tror du fel" är skriven tillsammans med Benjamin Ingrosso och vi hörde den första gången när de spelade den i Benjamin´s (ett program som barnen och jag uppskattade och kollade på tillsammans).

Molly Sandén
har verklige haft ett bra flow det sista året (åren?)! Många riktigt bra låtar och jag gillar tempot i "Nån annan nu". Vill liksom både sjunga med och dansa lite :-)

Sedan Miss Li var med i Så mycket bättre har hon kommit med hit efter hit. Gillar hennes svenska låtar bäst och tycker att själva texterna är klockrena. Tycker också att det är lite kul att hon släpper flera av sina låtar på både svenska och engelska. Även "Instruktionsboken" är det ett härligt tempo i.

Den mest oväntade på min lista är förmodligen Petter som tillsammans med Myra Granberg sjunger "Bara för bra". Jag har aldrig varit så förtjust i ren rap eller hip hop, men låtarna som Petter gjort med tex Linnea Henriksson, Veronica Maggio eller Säkert har jag alltid gillat, förmodligen för det melodiösa när de kvinnliga rösterna kommer in.

Miriam Bryant
har en superhärlig röst tycker jag & den passar perfekt tillsammans med Victor Leksell i "Tystnar i luren". En skön låt att bara ha på liksom.Gillar

Kommentarer

sofiefriden
sofiefriden,

Haha tror inte jag hört en enda av dom. Jag som älskar musik är väldigt dålig på att lyssna på musik, iaf nytt, lyssnar mest på det jag vet jag älskar haha 🤔😁

nouw.com/sofiefriden
Mirre,

Svensk pop är jättebra och tycker det är bra arstister allihopa dem du berättar =D Miss Lee har jag sett live även Veronica Maggio m,m

sweetwordsbymirre.com
Fnulan,

Favoritlåtar här med!! Såg du Oscar hos Benjamin och han sjöng på redig skånska, då fick jag rysningar i hela kroppen!

www.fnulan.se
Hilma
Hilma,

Myra Granberg har jag verkligen kommit att gilla massor faktiskt, hon är riktigt grym! <3

nouw.com/hilma
Madde ,

Tror inte jag hört någon av dom. Däremot gillar jag MissLi väldigt mycket. Bra texter och grym energi.

www.nouw.com/madelena
Elina,

Tyxker det finns så mycket bra svensk musik just nu! Älskar "tystnar i luren", kan lyssna på den hur många gånger som helst.

detkaosvikallarvardag.com
Mina,

Jag gillar också svensk musik och texter som berör. Håller helt med dig om Petter och Bara för bra och låten med Linnea Henriksson är favoriter hos mig. Tror det är kombinationen med flera stilar eller vad det är. Texterna är riktigt bra också. Trevlig helg <3

minasvarld.nu
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Tror inte jag har hört dom jag lyssnar inte så mycket på musik här hemma, men jag vet att petters låtar brukar vara bra =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
michelle
,

jag tycker om vicktor leksell mkt han har så fin text och fint innebörd. molly tycker jag om men har inte lyssnat sp mkt på hennes låtar. jag lyssnar mkt på allt men just nu lite trött på radio låtar.