Five on friday - vill lära mig

Det finns en hel drös med saker som jag skulle vilja lära mig. Saker som jag vill blir bättre på. Här har punktat 5 stycken och jag inser att den röda tråden (nästan iaf) är kreativitet. Tja, kanske inte vinet då, men man kanske känner sig mer kreativ efter ett glas vin :-)

1. En sak som jag så gärna skulle vilja bli bättre på är att fotografera. Jag har tänkt så många gånger att jag skulle vilja ge mig ut på en (flera) fotorundor och bara fota och bli kompis med alla inställningar på kameran osv. Tyvärr får jag ofta lite prestationsångest när jag tar den där kameran med mig ut, och fotar typ ingenting... Nu har Emma tagit initiativ till en fotoutmaning i juni så den ska jag iaf haka på! Gör det du också!

2. Keyboard har jag försökt lära mig en gång. Det syns väl på de små fusklapparna, ha ha! Gick och tog lektioner hos en dam som tyckte att det var så härligt att jag kom sprudlande av energi varje gång jag kom dit. Att hon misstog energin för stress då jag alltid sprang in från parkeringen var ju en annan femma... Men jag skulle väldigt gärna vilja bara kompa iaf, så det står på min vill-lära-mig-lista.

3. Jag vet inte hur många böcker om lettering och hur många olika pennor jag har köpt, men inte sjutton har jag lärt mig att skriva fint. Jag vill kunna texta, eller iaf bara ha en fin vardagshandstil. Men det hjälper visst inte att bara köpa böcker och inte öva...

4. En annan sak som jag har förstått att man behöver öva på är det här med sminkning och framför allt ögonmakeup. Jag vet ju precis vad jag tycker är snyggt men det blir liksom aldrig så på mig. Det ser så himla enkelt ut när andra lägger olika skuggor och blandar och suddar. Hmm, borde kanske avsätta tid för alla mina saker som jag vill lära mig?!

5. Och så var det ju det här med vinet :-D Jag skulle väldigt gärna vilja lära mig vilket rött vin jag föredrar. Kom en liten bit på vägen när vi var Italien för ett par år sedan men har inte provat vidare sedan dess. Tyvärr har J och jag inte alls samma smak när det gäller vin, så mycket vet jag iaf, ha ha!

Finns det något du skulle vilja lära dig mer? Något du vill bli bättre på?

Gillar

Kommentarer

Jag fotograferade mycket för, till och med så jag fått äran att fota ett bröllop för en väns vän. Nu känner jag mig helt bort och vill bör ha om. Funderat på att ta en gratiskurs och starta. Har börjat med att ladda batterierna.
När jag var typ 11 försökte jag lära mig spel orgel, men det var inget för mig. Hoppade hellre gummiband mellan pallarna när det var mammas tur. Sjunger hellre, då mer falskt än bra.
Kalligrafi eller Lettering är bara att öva. Har flera böcker och behövs dammas av snart
Smink...I get you! Varför ska det vara så svårt på sig själv. Är det tålamodet? Är det för jag vill bli fort klar?
Vin...tror jag ska be Lena skriva om vinprovning. Hon är en hejare på det. Eftersom de har vingård så håller de även vinprovningar. Det är lite av en konst...doft, smak, utseende...fylla runt i glaset, kolla om det bildas gardiner...japp även om jag gått på en del vinprovningar så här jag massor att lära.
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det känns som vi är lite lika 😊 Åh ja, be gärna Lena skriva om vinprovning! När jag var på vinprovning i Italien kom jag iaf fram till att jag föredrar vin gjort på Sangiovese OCH någon annan druva, dvs inte ren Sangiovese. Skulle vara roligt att verkligen lära mig de olika druvorna och vad som är karaktäristiskt för dem.
nouw.com/popprinsessan
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Jag fotograferade mycket förr men inte inte nu längre.
nouw.com/2barnsmammaochfru
Emschen,
Tack för du lyfter fotoutmaningen! Om du vill lära dig mer så rekommenderar jag moderskeppet.se Massa tips där!
Jag har fotograferat några bröllop, det är skitkul men fruktansvärt nervöst och påfrestande. Det går liksom inte att göra om fotograferingen om brudparet inte blir nöjda. Kan visa några bröllopsfoto på bloggen om du vill.

Jag tog pianolektioner som barn för jag ville så gärna kunna spela piano. Men vet du vad, det är skittråkig att öva. Haha

Lettering är kul, det är tom kul att öva på det.

Sminkning, I hear you sister! Tittar på hur andra sminkar sig. Marika, inredningsfrun har visst hur hon sminkar sig. Rickard, gaytenor, har lagt upp flera videos på hans YouTube-kanal. Men jag behöver lära mig mer, bättre. Likaså att fixa frisyrer.

Vin, not so much. Jag är en sån som går efter etiketten. Hahaha

Imorgon lägger jag upp fotoutmaningen på bloggen!
Kram
emschen.se
Mina,
Det är alltid kul att lära sig nya saker och det finns massor att lära. Det där med vinet skulle jag också vilja bli bättre på.
minasvarld.nu