Five on friday

Den här veckan har det varit/kommer det att vara några säsongspremiärer av tv-program som jag gärna tittar på. Ett tag tittade jag väldigt mycket på tv, följde många olika serier, men nu har det lugnat ner sig lite tycker jag :-)

En del program tittar jag på själv, andra tillsammans med J. Jag kollar väldigt sällan på programmet när det visas på tv, utan oftare i efterhand. Smidigare så.Greys Anatomy är en serie som jag följt under alla säsonger, och i onsdags startade säsong 13. Det är en sådan serie som jag gärna ser ensam. Det blir för mycket frågor och kommentarer om man inte följer serien. Det har hänt så mycket på det där sjukhuset i Seattle så att det går inte att förklara om man inte är insatt :-)

Lite spännande när man tänker efter hur många karaktärer som försvunnit genom åren. Det är bara ett fåtal av de ursprungliga kvar och handlingen har twistats om många gånger. Ganska otroligt hur många olika åkommor patienter har haft och jag undrar ofta var barnen är eftersom läkarna kan dra till sjukhuset precis när som helst på dygnet.Så mycket bättre drar igång på lördag och det ser jag fram emot. Älskar musik och hoppas alltid på att artisterna gör egna speciella tolkningar och inte bara en "karaokeversion". Har höga förhoppningar på Jill & Danny. Tycker iofs att det är många i år som har speciella röster, så det kan nog bli en bra säsong.Gilmore Girls är en "gammal" serie. Började visas på tv 2000 & slutade 2007 efter 7 säsonger. Handlar om en ensamstående ung mamma & hennes dotter som också är hennes bästa vän. Det är humor och drama om vartannat, men en serie som jag kan sitta och skratta åt i soffan. Har nu börjat om och ser serien från start på Netflix. Mysigt att kunna ta till när det finns en stund över för soffan.

Tänker kanske att det kan vara mysigt att ha sett ikapp inför att helt nya avsnitt släpps på Netflix i november. "Gilmore Girls: A year in the life", fyra avsnitt som har titlarna "Vinter", "Vår", "Sommar" & "Höst" och som utspelar sig åtta år efter att serien tog slut förra gången.Bron är en serie som jag väntar på. Säsong 4 som visst ska bli den sista och kommer under våren 2018, så jag får vänta ett tag till. Den svenska polisen Saga Norén är mycket speciell och har svårt att föra sig socialt. Jag klarade knappt av att se henne under första säsongen, eftersom jag liksom skämdes över hennes beteende. Andra säsongen älskade jag henne för att hon är precis så som hon är. Tredje var lite mörk och jag antar att den fjärde och sista inte precis blir någon komedi.
Kockarnas Kamp får avsluta denna veckans Five on friday. Också ett titta-på-med-J-program. Fast nu har femårige R också börjat gilla det vilket visserligen inte är helt förvånande - vår lilla gourmet! Tycker att Kockarnas kamp är så där lagom lättsamt och passar bra att kolla på en vardagskväll. Blir inte lika hungrig när jag ser på det som när jag kollar på Sveriges Mästerkock, vilket också är ett kul program :-)


Har du några bra serier som du följer för tillfället?

Gillar