Flyga med barn

Nu har vi gjort en hel del flygresor med barnen. R var knappt 4 månader när vi åkte till Spanien, det var hans första resa. Bebisen på passet skulle kunna vara precis vem som helst :-)

Vi har hunnit med långresor till både Thailand, Kina & USA inklusive Hawaii. Det värsta var när L:s mage valde att strula precis när vi skulle flyga hem från Boston.. Annars har barnen har alltid varit enkla att flyga med. Inget skrik eller bråk.

Jag brukar alltid förbereda lite mer än jag egentligen behöver. Lite för att jag själv tycker att det är kul :-)

Barnen får alltid packa sina egna ryggsäckar med lite småprylar, lite pennor & något block, kanske ett gosedjur osv. Jag packar sedan ner lite överraskningar i mitt handbagage.

Ex små Legoförpackningar, bilar, pussel i en zippåse, pysselböcker, spel, tidning, Play dohlera, kex, chips, tablettask. Just snacksen kan vara bra för det är inte alltid det finns så mycket på planet som passar dottern i smaken.


Story cubes, lära-sig-klockan-kort, sifferkort & ritkort med knep & knåp (med tuschpenna som går att sudda ut) var lite av denna resas tidsfördriv.


Och så packas alltid iPads och hörlurar ner. Fulladdade och extra laddarkabel med i handbagaget. Jag brukar se till att det finns några playlists i offlineläge på Spotify och denna gången testade vi även Storytel, där man också kan lägga böcker för offlinelyssning. Smidigt!

Vad har ni för bra restips?

Gillar

Kommentarer