Flygande is, whispering wall & Grand Central Terminal

Nej, det blev ingen jättebra fredag heller.. Det började dock hyfsat.

Vi gav oss ut på en promenad mot Grand Central Terminal. Vi undrade vad det var som singlade i luften, det såg ut som stora genomskinliga bitar av plast. Tänk dig typ palmblad eller andra stora blad som singlar ner i luften. Det kändes ungefär som om det pågick något bygge uppe på taken på skyskraporna och plast blåste ner. Men det var is... för det hade snöat och varit kallt under natten. Så, det singlade alltså ner stora bitar is från skyskraporna och på vissa ställen spärrade man av som om det vore värsta brottsplatsen. Faktiskt lite läskigt att gå, en person framför oss fick ett sjok i huvudet, men det gick bra.

Vi försökte hitta the whispering wall - ett ställe (eller kanske flera?) där man kan stå vänd mot väggen på vars en sida av den välvda entrén och prata i normal samtalston, och så hör den andra det lika tydligt som om man står bredvid varandra. Tyvärr mådde L fortfarande inte bra och var inte direkt upplagd för letandet.

Det är i alla fall en riktigt vacker centralstation, och vi hade tur för det var inte så mycket folk när vi var där. Det är ändå 44 plattformar och 67 spår och Grand Central Terminal klassas som världens största station. Inte konstigt att vi inte snabbt & lätt hittade the whispering wall :-)

Gillar