Födelsedagspresent & noter

Skrev ju tidigare om att L shoppade något för sina födelsedagspengar - och det blev en ukulele! Oväntat! Hon nämnde för ett tag sedan att hon nog ville ha en och bestämde sig för att köpa en för pengarna hon fick i present. Hon, som ALDRIG köper något eller vill ha något! Vi gick in i en musikaffär och kom ut en stund senare med en ukulele! Ofattbart!

Så nu sitter hon och plinkar och försöker lära sig olika ackord. Jag hoppas verkligen att hon får till det, för jag är så avis på alla som kan spela något instrument! Jag försöker ju själv lära mig att spela keyboard, men jag har insett att det är så mycket svårare att lära sig en sådan sak när man är äldre. För mig handlar det nog mest om noterna och att jag inte bara pluggar in dem - vilken not är vilken tangent osv. Det var likadant när jag sjöng i kör, jag kunde inte spontant säga att det är ett G och ta tonen, men jag visste hur låten gick liksom :-)

Kan du spela något instrument? Finns det något instrument du skulle vilja kunna spela?

Gillar

Kommentarer

Elina,

Men vad roligt med ukulele! Det är väl inte så många som spelar det 😊 jag spelade gitarr ett tag men har inte gjort det på länge nu

detkaosvikallarvardag.com
Stegsamlaren
Stegsamlaren,

roligt med ett instrument intresse, hoppas hon inte lessnar för fort

nouw.com/stegsamlaren
Mina,

Kul att hon hittade något att köpa för födelsedagspengarna. Att spela instrument är inte det lättaste och det enda jsg lyckats med är blockflöjt i skolan. Har alltid velat kunna spela gitarr, men jag har inte tålamodet.

minasvarld.nu
Popprinsessan
Popprinsessan,
Jag hade gärna också kunnat spela något, ångrar lite att jag inte lärde mig något när jag var yngre.
nouw.com/popprinsessan
Mirre,

Ja det var lite oväntat, men sedan i sin tur kan dt bli väldigt fina toner från dem

sweetwordsbymirre.com
Amanda,

Coolt att hon ville ha en ukulele och också köpte en. Själv kan jag inte spela några instrument. Men har aldrig riktigt känt att jag har velat det heller 😊

amandizan.wordpress.com
Madelena
Madelena,

Vad kul med en ukelele. Något oväntat, men roligt val. Musik är alltid ett bra intresse

nouw.com/madelena
Popprinsessan
Popprinsessan,
Michelle
,

Ba kul med en sådan present 😊 jag har förakt lära mig piano via mobil ibland men jag skulle behöva köpa ett eget

Kamilla,

Men du vad roligt med en riktig ukulele. Tänk vad kul att kunna spela det eller gitarr och kunna bli festens fluga. Maken kan spela både trummor, keybord och gitarr men så är han ljudtekniker och jobbar med musiker och artister. Själv blev det blockflöjt och tvärflöjt för min del men jag gav snabbt upp.

kamillaskamera.com/
Popprinsessan
Popprinsessan,
Jag tycker att det är så häftigt med människor som bara kan ta fram ett instrument och lira lite!
nouw.com/popprinsessan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,

När jag var yngre ville jag spela gitarr, hyrde en gitarr för att lära mig men det funkade inte.. Fiol och piano har alltid vara instrument jag velat spela på men har samtidigt inte intresset för att lära mig... men får man önska så =)

nouw.com/frökenrödlök
Popprinsessan
Popprinsessan,
Har också försökt lära mig spela gitarr, men det gjorde för ont i fingrarna 😊
nouw.com/popprinsessan