Följa med på utflykt

Idag hade jag förmånen att få tillbringa hela dagen med R och hans förskoleavdelning på utflykt. Alla föräldrar var medbjudna på gängets sista äventyr tillsammans (innan alla utom 3 varav en är R går vidare till skolan).

Målet var Helsingör och Öresundsakvariet och det var toppenväder för utflykt. R och jag tog bussen till färjan och hade en skön start. Sedan blev det full action! Spännande det där att barnen med största sannolikhet hade betett sig helt annorlunda om vi föräldrar inte varit med...


Men det är ett härligt gäng och jag förstår att R är lite ledsen över att nästan alla hans kompisar slutar..

En spännande installation i hamnen - en stor fisk gjord av sopor som hittats i havet mellan Helsingborg & Helsingör... Vissa saker kan man ju ha lite mer förståelse över, som en handske eller en plastspade.. Men en leksaksgräsklippare, plastkorgar, däck, fälgar och en massa saker som jag inte ens vet vad det är...  Skrämmande!


Det var inte bara roligt att få tillbringa dagen med R, det var intressant också. Fick lära mig att Sjöborrarna har tänder på undersidan och gnager på sten och klippor. Det finns visst bläckfiskar i Öresund - var det bara jag som inte visste det?!? Och sjöstjärnornas ben växer ut igen om de förlorat ett.


Jag blev helt slut efter vår utflykt, men nu är det bara att ladda om och åka iväg med kidsen på fredagsmyshäng med vänner! Papporna är på grabbhelg så vi tjejer passar också på att hänga, fast vi tar barnen med oss :-)

Gillar

Kommentarer