Förkylning, bakning och insomningsproblem

Vill verkligen inte glamourisera min förkylning bara för att jag skrev att jag inte hade ont i halsen längre. Men jag känner absolut ingen smak! Hade köpt bakelser till jobbet idag för att fira lite (jag menar, om mannen inte är hemma på ens bröllopsdag får man ju se till att fixa lite firande ändå!) - det kunde ha varit snö jag åt, för det smakade absolut ingenting!

Och för att fortsätta på den glamourösa stilen så blev det gårdagens take away-rester till middag för mig och L (eftersom mannen ju inte är hemma). Indiskt. Tre olika rätter hade jag nöjet att smaka på. Eller, nej, det var just det som var problemet - jag smakade nada!!! Jag som tom var duktig och slängde ihop något som skulle likna nannabröd för att göra vår måltid lite mer komplett. Men nix. No taste här inte.

Och även om naanbröden inte såg ut som naan från det indiska stället så funkade de bra. Och då trixade jag lite med receptet jag hittade och tog lättcreme fraiche istället för yoghurt. Man tager vad man haver liksom.

Snabbakade naanbröd
(ca 8 st (jag halverade det och som ni ser blev det två över så de blev ganska mäktiga))

ca 7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
2 dl naturell yoghurt (lättcreme fraiche funkade bra!)
1 ägg
1 msk olivolja
flingsalt
 
Sätt ugnen på 250º. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i vatten, yoghurt och ägg. Knåda snabbt ihop till en smidig deg.


Dela degen i 8 bitar. Platta ut dem till 1 ca tjocka droppformade kakor ca 20 cm långa. Lägg dem på smorda plåtar, 4 på varje plåt. Grädda i mitten av ugnen 6-7 minuter.

Pensla de varma bröden med olja och strö eventuellt på lite flingsalt. Godast att äta nygräddade.


Nu ska jag och min förkylning krypa ner i sängen och läsa lite tidningar innan jag förhoppningsvis faller i en god sömn. Ha, vem försöker jag lura?!? Jag kommer inte att kunna somna förrän maken kommer hem. Eller så somnar jag och vaknar hundra gånger av alla små ljud. God sömn - pyttsan!

Gillar

Kommentarer