Första dagen i Mayrhofen

Efter en natt på Alpros-hotellet drog vi vidare i hyrbilen mot Mayrhofen. Väl på plats lämnade vi allt bagage i bilen, drog på oss skidkläder och tog den stora liften upp på toppen. För mig, som aldrig åkt skidor någon annanstans än i Sverige, är det en ny upplevelse att man bor i byn  - där det knappt finns någon snö - tar en stor kabinlift galet högt upp på berget och där åker man skidor åt höger och vänster.

Vi träffade på vännerna som är här med en hel busslast. Vi käkade lunch och jag provade en Radler för första gången i mitt liv. Typ som öl med sockerdricka i. Jag blev också upplurad i en röd backe, något som jag egentligen inte ville göra första dagen, typ andra åket... Men jag tog mig ner, även om jag var blöt av svett. Tur att jag har flera underställ med mig :-)

Familjen var ganska trött så det blev bad för övriga lejonen medan jag gick och handlade lite. Sedan intogs middag. Som först var en sallad. Sedan en liten förrätt i form av en räkcocktail. Sedan en soppa. Sedan en huvudrätt. Där valde jag en panerad kalkon, som visade sig vara typ kalkonschnitzel och kokt potatis. Gott, men jag blev såå mätt!


Kunde inte låta bli desserten som var en ljuvlig skapelse med chokladmousse och ett gott toscaflarn. Och lite annat som jag inte har en aning om vad det var :-)

Ikväll kommer jag definitivt inte att äta förrätt eller soppa...

Gillar