Första klass igen

Idag har jag varit med L i skolan hela dagen. Hon har frågat så många gånger och jag har svarat att ja, det kan jag väl göra någon gång. Men den där gången har liksom en tendens att aldrig bli av. Men nu blev det äntligen ett lämpligt läge och det passade bra eftersom två av hennes bästa kompisar inte var i skolan.

Återigen är jag såå tacksam över alla som jobbar med att ta hand om våra barn när vi själva jobbar! Vilket tålamod! Ha ha, puh, det var mycket upprepande från fröken. Det spelade liksom ingen roll hur många gånger hon sa vissa saker, för det var som att barnen ändå inte hörde.

Skillnaden från när jag gick i ettan var att det liksom var "friare". Alla jobbade i sin egen takt och när man var klart med sin uppgift jobbade man vidare med något annat som man inte var klar med sedan tidigare. Jag gillar att L:s fröken är lite bestämd och säger ifrån när det blir för mycket spring eller prat och jag gillar att klassen 4 dagar i veckan är uppdelad så att fröken bara har halva klassen när den andra delen har jympa eller utepedagogik. Positivt var också att inte hela skolan har rast samtidigt, eller lunch samtidigt, utan det var ganska "lugn" stämning.

Det var roligt att vara med en dag då det var god mat enligt L och att se att hon tog om. Intressant att se att det inte bara är hon som knappt tar några grönsaker på sin tallrik även om det fanns flera olika varianter att välja mellan. Det märks tydligt att hon är noga med det mjölkfria, för när jag frågade om hon brukade äta knäcke svarade hon att hon inte kunde göra det för det kunde finnas spår av mjölk (vilket jag iofs betvivlar när jag såg vilka sorter det var, men det kan jag be fröken kolla upp).


Jag är så tacksam över att L ville att jag skulle vara med i skolan. Både hon och hennes kompisar ville ha med mig på lekar hela tiden och hon ville att jag skulle sitta eller gå bredvid henne. Jag lärde mig leka hajtagen och att man tydligen kan leka Yohio (!). Min fina stora lilla tjej!

När skolan var slut passade vi på att fixa ett par snabba ärenden innan det var dags för utvecklingssamtal och hämtning för och av R. Det har verkligen varit mysigt att få nästan en hel dag med bara L.Och jag tror att hon har uppskattat att slippa dela uppmärksamheten med någon eller något annat. Hon uppskattade att vi köpte vars en juice och raw food bar och hade mellisfika i bilen. Inget fancy på något sätt. Bara L och jag.

Gillar

Kommentarer

Jenny,
Låter ju som en helt lagom dag. jag hade verkligen inte haft tålamod att vara lärare, tur att det finns människor som är bra med våra barn =) kram fina!
nockinocki.blogg.se
Tina,
Men åh så mysigt! Jag har lovat mina barn också att jag ska vara med dem en dag i skolan men de få fredagar jag har varit ledig har de varit på biblioteket i stort sett hela skoldagen och då är det liksom ingen mening för mig att vara med. Jag vill ju se hur det går till i klassrummet. Önskar er en fin helg finaste! KRAM
www.blogger.com/profile/064520350022772886