Förvirring, farmor & färja

Idag har jag varit och försökt hjälpa mina föräldrar med att rensa i min farmors lägenhet. Eller mest på vinden faktiskt. Min farmor, 93 år gammal, har äntligen fått komma till ett boende. Än så länge bara korttidsboende, men med tanke på hårt och svårt demensen slagit till på ganska kort tid, så det totalt omöjligt för henne att komma "hem" igen.

Min farmor har väldigt mycket saker! Det verkar som om hon har sparat på precis allt. Vilket ju är fantastiskt på sätt och vis, men det får mig också att vilja rensa i mitt eget hem...

Att gå omkring bland farmors saker, utan farmor närvarande, kändes sorgligt också. Som om hon inte finns längre. Och just nu är det ju lite så. Det är liksom inte min farmor längre. Hon som stekte pannkakor på bara en sida (vet ingen annan som gör så, men gott!), köpte skridskor till mig när mina föräldrar satt fast på en tysklandsfärja som gått på grund och som tog körkort på ganska gamla dar. Nu vet hon inte vilka vi är. Och jag antar att det inte hjälper med alla restriktioner pga Covid-19 som gör att vi inte får hälsa på henne. Eller så gör det henne mindre förvirrad att inte få besök. Men för mig känns det inte bra. Bara tanken på att hon i klara stunder undrar vart vi är gör mig väldigt ledsen 💔

Gillar

Kommentarer

Det är de som står utanför den som har demens som lider mest. Din farmor mår ju inte dåligt för hon inte kommer ihåg.
Ibland får man försöka se positivt i det jobbiga och din farmor har haft ett långt härligt liv med härliga barnbarn.
Min mormor fick också demens och det är en märklig sjukdom.
Dina minnen, de ska du vårda ömt och omfamna. De är speciella
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Tack! Jag försöker tänka så!
nouw.com/popprinsessan
Emschen ,
Tråkigt att höra att demensen har tagit din farmor. Jag besökte inte min mormor de sista åren hon levde, hon visste inte ens vem min far var längre då hon tänkte på min mor som tonåring. Jag klarade bara inte det, det gjorde för ont.
Hoppas att du snart får träffa din farmor igen!
emschen.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Jag hoppas att hon har det bra nu när hon slipper sitta i karantän iaf, och att hon mår bättre med människor runt sig om dagarna.
nouw.com/popprinsessan
Michelle ,
Usch jobbigt med demens det hade min farfar med . Förstår att de e tungt att gå igenom sakerna på vinden 😘
michellefrandell.blogg.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Therese ,
Så tråkigt med din farmor, och som du skriver är det nog anhöriga som lider mest av sjukdomen demens, att man tappar de sina än fast de finns så att säga. Och kul att du köpt trail skor, du lär inte ångra dig! Perfekt att i sakta mak ta sig ut i skogen, fungerar som terapi, livselexlir och allmänt uppåttjack, lovar! Blir liksom mer kravlöst än när man springer vanliga "rundor".  Lämnar en kram och hoppas du har en fin torsdag framför dig!
lurans.blogg.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Tack snälla! Jag lovar att berätta när jag testat skorna 😃
nouw.com/popprinsessan
Marie,
Så skönt att hon fått komma på hem och fått bo hemma till man är 93 det är ju bra
sweetwordsbymirre.com
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ja, hon har klarat sig länge även om mina föräldrar hjälpt henne väldigt mycket.
nouw.com/popprinsessan
Hilma
Hilma,
Jag förstår att det måste kännas sorgligt, verkligen ❤️ massa stödkramar till dig! ❤️
nouw.com/hilma
Popprinsessan
Popprinsessan,
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Måste verkligen vara skönt för din farmot att ha kommit till ett boende även om det är korttidsboende! Kan såklart förstå också att det måste kännas otroligt tufft, ta hand om er <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
Popprinsessan
Popprinsessan,
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag minns känslan när jag skulle tömma efter att mina föräldrar dött. Allt skulle plockas igenom, plötsligt kunde som inte ha några hemligheter för oss barn.
nouw.com/stenhagenbettan