Fotobokstradition

Alltså, jag blir så trött på mig själv. Under ett antal år har jag gjort en fotobok, en liten sammanställning eller överblick över det gångna året. Det började när L föddes med att jag scrappade en bok till mina föräldrar och en till J:s föräldrar över L:s månader. Efter ett par år blev det övermäktigt så jag gick över till fotobok. Då behövde jag liksom bara göra en bok som vi kunde ge bort till flera.

Sedan har det övergått till en årssammanfattning som nu ges bort till flera familjemedlemmar och släktingar.


Varje år, och jag menar V A R J E, så sitter jag uppe en natt i december för att hinna få iväg beställningen så att det blir leverans innan jul. Ett år hann inte fotoboken komma i tid så min farfar som jag träffade innan julafton fick sin bok skickad till sig efter jul...

Varje år bestämmer jag att nästa år ska bli annorlunda. Jag kan ju i princip välja ut det första halvårets foton redan vid midsommar. För det är själva fotoprocessen som tar längst tid. Det finns mycket bilder att gå igenom. Det blir aldrig annorlunda.


I år var det inte olikt övriga år. Jag satt uppe en natt. Fast tom med ett helt dygn till godo! Trots det tvivlar jag på att min farfar får sin bok i tid i år med tanke på att det blir redan i början av veckan som han får ett besök.

Gillar

Kommentarer