Fredag i NY

Fredagen började riktigt amerikanskt. Vi hade sett ett diner-place som vi tyckte så spännande ut och gick dit för frukost. Det visade sig vara ett ett bra val. God mat och sjungande personal!! De sjöng hela tiden, lite som Wallmans fast utan pauser och i all enkelhet. Riktigt kul!

Sedan blev det shopping – big time. Var på Century 21, som är en stor outlet. Jag hittade 5 klänningar! Otroligt, jag som så sällan använder just klänning. Men, jag tror att jag hittade min galaklänning iaf. Kanske inte direkt uppseendeväckande, utan ganska diskret, men jag tror att det kan bli bra. Är ju så svårt att veta när man inte vet vad alla andra ska ha!

Maken tröttnade på shoppingen innan mig, så han begav sig iväg på annat äventyr och jag fick klara mig själv ett tag. Vilket inte är så svårt i NY. Det är väldigt likt Sverige på många sätt, och väldigt lätt att orientera sig med gatorna och avenuerna. Jag fortsatte min shopping på väg upp mot Central Park och hittade en hel Disney-affär. Det är helt otroligt hur man kan fylla tre våningar med bara Disneysaker! Allt från pennor, nyckelringar till kläder, dockor, tavlor och godis. Det blev en liten present till L, vars stora idol är Askungen.

Vidare tog jag mig till FAO Schwarz, som också är en stor leksaksaffär. Alla som har sett filmen Big kommer kanske ihåg när Tom Hanks hoppar på det där stora pianot på golvet? Det finns där. Otroligt mycket grejor, men jag handlade faktiskt inget.
Middagen på kvällen intogs i Little Italy. Konstigt att det kan vara en sådan konstrast mellan de olika stadsdelarna. Det är en påtaglig skillnad, men kul att man få uppleva lite olika. Satt på en uteservering och drack sangria och käkade pasta medan en mer och mer berusad gubbe spelade gitarr och sjöng precis bredvid oss. Han kunde knappt sätta ner gitarren i pausen, snacka om upplevelse ;-)

På hemvägen gick vi inom M&M-butiken. Hur kan man ha 3 våningar med M&M-prylar? Varför vill man ha en stor gul kudde som det står M&M på? Eller en flaska? Eller en mugg? Eller vad sjutton som helst? Ok att man kanske gillar godisarna och vill köpa dem, men resten? Det var nog den mest ”onödiga” affär jag någonsin varit inne i!

På torsdagen var det maken som var så trött att ögonen knappt orkade vara öppna tills vi kom till hotellet. På fredagen var det min tur. Har nog aldrig varit så trött i ryggen och benen någon gång. Det tar fan på krafterna att shoppa!

Gillar

Kommentarer