Fredag, lördag & söndag

Oj, så var den här helgen till ända också! Det går så fort! Är nu inne på sista semesterveckan och hoppas på lite, lite sol. Har nästan glömt hur det känns att vara på stranden..
Har haft en skön helg. I fredags hade vi lite vänner över på grillat och det var SJUUKT stora köttstycken som J grillade. Vi tjejer fick oxfilé medan grabbarna glufsade i sig stora stekar. L och hennes kompis fick vars en godispåse och de (läs L) tryckte i sig hur mycket som helst. Men jag hittade också smakade godisbitar lite var som helst. Under foten, på mitt byxben osv...
I lördags åkte J och jag till Göteborg. Jag såg verkligen fram emot att gå och käka italienskt och vi hade bokat bord på ett ställe där J varit tidigare och då tyckt att det var jättegod mat. Stället heter Vivaldi och jag kan absolut INTE rekommendera det... Jag blev så besviken. Ja, J också. Det var inte samma meny som sist, men det kan ju vara en sommarmeny. Vi beställde carpaccio och en scampirätt till förrätt. Förrätterna var väldigt små, fast helt ok i smak, vilket de ju bör vara för 118:- Till huvudrätt fanns det 4 olika pastarätter att välja mellan. J valde en med tagliatelle, oxfilé- och gorgonzolasås. Förutom att jag inte gillar gorgonzola så tyckte jag att det lät gott och frågade om man kunde få den utan gorgonzola. Ex med någon annan ost, eller bara en krämig sås. Servitrisen verkade lite besvärad men till slut sa hon att det skulle de ordna (jag hade sett ut en back up-rätt, så det hade inte varit katastrof om hon hade sagt nej). När vi fick in pastan så var det superblaskigt! J:s sås var vit och min var röd, dvs tomatbaserad. Och den var allt annat än krämig och smakade i princip ingenting.. Det slutade med att vi bad om lite parmesan och gömde hela burken med den rivna osten över våra tallrikar. Nej, fy sjutton! Idag blev det lunch hos Pastamannen för 50:- och det var mycket godare än det hos Vivaldi!!
Det var dock trevligt att bara sitta och njuta av maten (hmmm) och vinet och titta på folk och njuta av att vara ledig. När vi sedan kom till Ullevi visade det sig att vi hade riktigt bra platser på rad 8 och såg superbra!

Själva scenen var helt otrolig! Jag fattar inte hur någon kan ha kommit på själva konstruktionen och hur man lyckas bygga upp något sådant om och om och om igen..

Konserten var urbra och det var gåshudskänsla! J är dock mer lyrisk än mig, men det är nog för att jag inte är en superfan av U2. Kunde inte sjunga med i precis alla låtarna och tycker att det är lite svårt att höra ibland vad de sjunger. Och jag tycker inte att texterna är helt begripliga alla gånger.. men oftast är de bra.
Det jag gillar med U2 och Bono är att de utnyttjar sin makt till något bra. Att de kämpar för fred och rättvisor. Hörde förresten av en dam på konserten att U2 betalt en avgift för alla utsläpp som de gör under den här konserten och det skulle inte förvåna mig...

Lördagskvällen avslutades med ett par Mojitos tillsammans med vänner och sedan blev det snabbt söndag. När klockan ringde hade jag gärna sovit ett par timmar till, men man vill ju inte missa hotellfrukost när man bor på hotell :-) Ett hotell där även Joe Labero med familj bodde, måste jag tillägga :-D

Söndagen fortsatte sedan med inhämtning av både D och L och på eftermiddagen kom sedan Katti förbi med sin familj på en fika. Tur att man kan köpa färdiga kakor på Ica... Kattis tjejer var inte alls speciellt intresserade av att fika, men L bara tryckte i sig chokladkaka och vispgrädde för fulla muggar... Då var det minsann inget fel på hennes aptit!

Gillar

Kommentarer

Ingela la la,
Vilken helg! Synd med maten bara.. Nu vet ni det tills nästa gång 😊 Jag är inte heller något jättefan av U2 men hade gärna sett konserten, alla får ju inte gå både på U2 och Madonna... 😉

Ska du till Ullared på torsdag? Kanske jag ska se om jag kan smita iväg en stund då? Beror nog lite på vädret för så fort solen kommer tillbaka ska vi tydligen ut med båten, men det hade varit jättekul om vi kunde sammanstråla lite då..

Kram
www.blogger.com/profile/152418758898993061