Fredag & måndag

I fredags åkte vi ut till barnens farfars stuga. Tillsammans med honom där var även faster, farbror och kusinerna. Kusinerna är väldigt jämngamla och har alltid grymt kul ihop.


Vi vuxna hade trevligt också :-) Satt i solen och bara njöt av att den äntligen visade sig. Mumsade i oss gott grillat - det är alltid lite godare när man slipper laga mat själv! Och så spelade vi TP. TP med frågor från 1986! Ha ha! Det gällde att hålla det i minnet när man tex skulle försöka svara på när det blev visirtvång i NHL eller vem som körde Steve McQueens bil i filmen Bullitt...

Det var grymt svåra frågor och vi diskuterade om det inte var så att frågorna faktiskt var svårare än de skulle varit om vi köpt ett modernt TP, och inte bara att de var svåra för att de var "omoderna".


Men jag lärde mig att 1986 hade det ännu inte blivit visirtvång i NHL (kuggfråga!), och att det var Steve McQueen som körde sin bil (!!!) och att spettekakan ursprungligen kommer från Tyskland (jag gissade på Danmark).

Jag vet inte när jag ska ha användning av mina nya kunskaper, men vi hade några trevliga timmar!

I morse var det inte lika trevligt att gå upp tidigt för att ta oss till fritids/förskola/jobb igen efter två veckors ledighet. Barnen hade svårt att somna igår och var monstertrötta i morse. Men de verkar ha haft det bra på fritids/förskolan och eftermiddagen spenderades hos frisören. Hade hoppats att de skulle somna lite lättare ikväll, men njae... Ska nog krypa ner hos min stora loppa och läsa lite. Är inne på bok nr två i min sommarutmaning (att läsa minst 4 böcker).

Gillar

Kommentarer

Ja, den där ledigheten kan man aldrig få nog av, men det låter som ni lyckades ta er igenom måndagen ändå 😊.

Kramar
hannadidrikson.blogg.se