Fredagsfunderingar & frigörelse

Så var det fredag igen. Torsdagen försvann liksom i ett huvudvärksdis. Men nu är det fredagmys deluxe och vi har insett att det är en ny era i familjen.

Vi försöker alltid prioritera att äta tillsammans, även om vi inte alltid äter exakt samma mat :-) Ikväll blev det tex scampisallad framför tv:n. R åt som vanligt pasta istället för sallad. Han skulle nog kunna äta pasta varje dag! Denna veckan har han tom kokat makaroner ett par dagar, som mellis när han kommit hem från skolan.

Och ja, vi åt framför tv:n. Vi gör det ibland på helgen, vilket vi alla tycker är jättemysigt. Vi tittar på något tillsammans, ibland en film, men ibland bara något tv-program som Decenniets mästerkock, Kockarnas kamp eller allas favoritprogram Bäst i test.

Men numera är det ganska ofta så att barnen försvinner upp när de ätit färdigt (om vi inte kollar på en film). De "hänger" med sina kompisar online och vi hör dem skratta och tjoa där uppe.

Det är liksom både skönt att vi får lite vuxentid tillsammans då vi kan titta på kriminalserier eller sånt som barnen inte uppskattar. Eller att vi kan prata i lugn och ro, samtidigt som vi har barnen nära ändå liksom. Men det känns också lite jobbigt att de försvinner iväg. Att de väljer bort oss. Fast jag älskar ändå att de är självständiga!
Och den fyrbenta fluffiga hänger fortfarande i soffan här med oss :-D

Gillar

Kommentarer

JuliaElisabeth
JuliaElisabeth,

Vi brukar oxå äta framför tvn ibland men blir inte allt för ofta. Bäst k teat är ju så roligt 😊

nouw.com/juliaelisabeth

Livets gång, liten blir stor blir större och det ändras lite i taget. Fast man ändras själv, anpassar sig och livet går på.

Tack för tipset om serie...Lincoln Rhyme, den var riktigt bra!

Nu blir det lördagsmys utan planer, det känns rätt skönt.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Paulina
,

Vi äter också olika rätter här hemma pga vegan och vegetarian osv🤪

Mysigt med fredag hur man än spenderar den

Trevlig helg 💕

Elina,

Skönt att ni äter tillsammans ändå 😊 åh vuxentid är ju så uppskattat!

detkaosvikallarvardag.com
Sandra Jönsson,

Vilken söting på bilden! Jag kan förstå att det känns konstigt och kanske lite tomt att barnen plötsligt lever sina liv. Samtidigt måste det kännas underbart att samlas och äta framför tv:n tillsammans, att dela stunden med varandra. Hur lyxig fredagsmat åt inte ni, då!? Gillar du matlagning (med tanke på lyxigheten i maten)?

sandrajonsson.se/
Michelle ,

Viktigt med vuxen tid . Och vilken söt vovve ni har 😊 fina bilder 💕

michellefrandell.blogg.se
Marie,

Söta vovven, ja men minns att jag gillade pasta också då jag var skolbarn, man beh väl då man växte hehe

sweeetwordsbymirre.com
Linda Odelmar,

Så söt liten hund..jättefina bilder också, vi äter tillsammans för det mesta men alla här gillar samma mat så det är skönt

lindaodelmar.blogspot.com/
Kamilla,

Detr är samma här att det ofta blir olika maträtter och att vi äter på lite olika tider men sånt är väl livet när det är jobb, träningar, matcher och tävlingar, kompisar som drar. Fast vi allt id försöker så .......Pasta är ju gott men kanske inte varje dag

kamillaskamera.com/
Amanda,

Barnen börjar bli stora, skönt ändå att att få lite egentid tillsammans bara du och maken och mysigt att hunden myser med er när barnen är på rummen 😊

amandizan.wordpress.com