Fredagsmiddag, lördagslunk & söndagstradition

Påbörjade detta inlägg imorse. Inser att jag skrivit att jag just vaknat upp till en lördag utan några som helst tider att passa! Nja, nu är det ju eftermiddag, men jag har faktiskt inte haft några tider att passa. Love it!

Har kommit fram till att jag gillar familjens fredagar. Hela gänget är samlat och vi käkar något gott framför tv:n där vi plöjer några avsnitt av något. Förut har oftast den stora loppan smitit iväg efter en stund, men nu hänger vi alla i princip hela kvällen. Gillar verkligen den här perioden då alla i familjen är tillsammans!

Vi äter visserligen middag ihop de flesta dagarna i veckan, men J är en hel del på resande fot så ibland är vi bara tre. Och ibland är det lite halvstökigt med träningar och så där, men vi brukar 99% av gångerna sitta ner tillsammans och äta middag. Tycker att det är en bra stund på dagen då alla ses och lyssnar på varandra.

För 100 år sedan (typ) hörde jag ett avsnitt av Fredagspodden med Hannah Widell och Amanda Schulman, som ju är systrar, berättade att de alltid träffades hemma hos sin mamma och käkade söndagsmiddag. Och söndagsmiddagen var alltid spagetti och köttfärssås. Okonstlat och enkelt. Det viktiga var att de träffades en gång i veckan. Och lite så hoppas jag att det kan bli när L & R växer upp. Att vi har en sån där stående tradition. Inga konstigheter, bara en enkel middag tillsammans någorlunda regelbundet. Fast vi får väl se vart framtiden för dem!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Bärträdena vackra blomning
nouw.com/stenhagenbettan
Emschen,
Vi äter också middag tillsammans, i 99% av fallen.
Vilken trevlig tradition, söndagsmiddag det tror jag att jag ska försöka införa när barnen är så stora att de har flyttat hemifrån.
emschen.se
Michelle ,
Det är viktigt o äta ihop . Och det blir ju så mkt roligare o äta när man är fler . fina bilder
michellefrandell.blogg.se
Madde,
Jag önskar att vi kunde ha någon sådan tradition men vi är fyra stycken inom vård/omsorg så helt omöjligt. Ibland har vi tur som kan fira ett kalas eller högtid ihop 😊 Däremot försöker vi och kämpar på
www.nouw.com/madelena
Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Vad härligt med hela familjen tillsammans där man kan umgås och ha det mysigt väldigt fina blommor du tagit bild på 😊
nouw.com/amandamalmflod
Kamilla,
Underbara bilder på träden. Med en turnerande man, idrottande barn på hög nivå har varit svårt att samla ihop alla fem på senaste åren. Det blir inplanerat när det finns luckor i allas kalendrar. Allt blir svårare när barnen blir äldre och vuxna.
kamillaskamera.com/
Diana Saelöen ,
Middagarna var alltid viktiga hos oss när barnen var små, det var då vi samlades hela familjen. Idag är de vuxna och den ena bor i Västerås, den andra fortfarande hemma men han har helt sina egna rutiner. Vi brukar försöka samlas alla tre på fredagskvällen och äta tillsammans då. Jag och maken förösker äta tillsammans varje kväll men inte alltid vi lyckas få ihop det. Men viktigt är det att samlas som familj och hålla familjebanden ihop tycker jag. Har själv 5 syskon som jag nästan aldrig träffar och det är lite trist.
nouw.com/fibrolivet
Marie,
Ja de tär underbart att vara mer samlade nu man får faktiskt se det så. Många fina bilder på vårträder
sweetwordsbymirre.com