Fredagspåsar, sconesfrulle & sälsafari

Har haft en riktigt trevlig helg - trots att vissa planer blev inställda pga att andra var förkylda. Det är verkligen svårt i dessa tider - även om man vet att det finns negativa Covidtest så känner vi inte att vi vill utsätta oss ens för förkylningar om vi kan bestämma det själva. Man kan ju så klart bli smittad i affären eller precis innan någon annans förkylning slår ut, det kan man ju inte riktigt styra över på samma sätt.

Men vår helg har inleddes med fredagspåsar till barnen med lite blandad kompott. Det måste ju inte alltid vara något ätbart utan denna gången fick R ett par t-shirts och L några sminkborstar från Caia. Det var länge sedan jag fixade fredagspåsar nu så det kändes extra roligt att unna överraska dem.

På kvällen blev vi bjudna på middag hos vänner. Såå god Pavlova till efterrätt att jag var tvungen att göra minipavlovor till vår egna spontana middag på lördagen :-D Visste inte att det fortfarande gick att köpa svenska jordgubbar, men det gjorde det - och stora smarriga blåbär!

I lördags blev det sconesfrulle och sedan spontanmiddag med grannarna. Vi satt ute hela kvällen och njöt av sensommaren och åt både grillat & då minipavlova.

Igår gav vi oss ut på sälsafari med ribbåten tillsammans med kollegorna och deras familjer. Såg tyvärr inte så många sälar, bara ett gäng som låg och solade på en sten ute i vattnet, men de gled alla iväg när vi närmade oss så det blev inga bra bilder. Men vi åkte förbi Nimis och kollade läget och det var kul att se från vattnet & sedan käkade vi lunch i Torekov. Vädrets makter var med oss och vi hade en riktigt härlig söndag!

Nu har vi kickat igång en ny vecka med en något svalare temperatur på morgonrundan med den fyrbenta fluffiga. Nu är alla kollegor tillbaka efter sina semestrar på jobbet och det börjar bli "som vanligt" igen. Det rullar snabbt på :-)
Har du haft en bra helg och en fin start på veckan?

Gillar

Kommentarer