Frysrens & rulltårta

Man tager vad man haver
Kör lite frysrens här hemma och idag slängde jag ner några kycklingfiléer i min Crockpot och lyckades få till en gryta som hela familjen gillade! Det är inte ofta det händer! Och så hittade jag en förpackning med minivårrullar från vår världsmiddag á la Thailand som alla också gillade. Full pott alltså!

Överraskade med efterrätt
Inte nog med att alla gillade maten - jag hade gjort "efterrätt" också! Läste i veckan att Kajsa hade gjort en morotskakerulltårta och det lät helt fantastiskt smart tycker jag! För, i alla fall i vår familj, så gillar alla frostingen på morotskaka och det är ju egentligen ganska trist att det bara är frosting uppe på kakan eller på muffinsen. Vet att man kan dela på morotskakan och lägga ett lager frosting i också, men det har jag aldrig testat. Och idag, när jag bakade rulltårtan, så slog det mig att jag nog aldrig bakat rulltårta!! Förutom möjligen på hemkunskapen i skolan... Så det var ju på tiden!

Det blev otroligt gott och jag delar med mig av receptet, även om man kan hitta det inne hos "Bland kastruller och vinglas" också.

Morotskakerulltårta

Cirka 10 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
2 dl finrivna morötter
3/4 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker

Frosting
300 g färskost, naturell
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
75 g rumsvarmt smör

Vispa ägg och socker pösigt. Rör därefter ner morötter och rapsolja.

Blanda ihop vetemjöl, kanel, ingefära, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker.
Blanda ner i smeten och vispa därefter till en jämn smet.

Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt, grädda mitt i ugn 5-7 minuter i 225 grader. Ta ut och låt svalna.

Vänd över på ett sockrat bakplåtspapper. Dra därefter försiktigt bort pappret. Om det sitter hårt, kan man blöta baksidan lite lätt.

Vispa alla ingredienserna till frostingen så att det blir jämnt och fint.

Bred ett lager över tårtbotten och rulla ihop till en rulltårta. Ta hjälp av underliggande papper, så följer den lättare jämt med runt. Pudra med florsocker.

Nu gissar jag att det inte dröjer jättelänge innan jag gör rulltårta igen! Iaf en morotskakerulltårta! Slurp!

Gillar

Kommentarer