Fyrkamp - inte fyrkant

I fredags när vi skulle ha kickoff med jobbet så visste inte kollegorna vad vi skulle göra. Bara att vi skulle vara utomhus och fritidsklädda, typ. När alla var på plats gick jag igenom "dagordningen" och berättade att vi skulle ha fyrkamp (inte femkamp då det kändes som om vi inte riktigt skulle hinna med att bada och slappa lite också då :-) )

Lite roligt att ena kollegan skrev ett sms till sin fru för att berätta att vi hade fyrkamp och råkade skriva fyrkant, ha ha!! Som tur var läste han igenom det innan han skickade, annars hade hon nog undrat! 😂

Vi började med luftgevärsskytte, vilket (i ärlighetens namn) gick sådär för de flesta. Jag har varit ganska bra på det där, för många år sedan, men det var tydligt att jag inte hållit i ett gevär på över 15 år....

Efter aktivitet ett förflyttade vi oss med båt till en ö i närheten. vi gick (något tveksamt) igenom en hage med getter till platsen vi hade planerat att vara på & alla var inte lika manliga då, ha ha! (Jag har bara killar som kollegor :-) ). De där getterna var dock mer rädda för oss än vi för dem!

Sedan började den riktiga fighten - 10 game (alla mötte alla) av spelet Bean bag, eller Corn hole som det också heter. Vi upptäckte detta en gång när vi var i USA och sa direkt att detta måste vi ha på Solsidan.

Spelet går ut på att kasta små "ärtpåsar" mot en bräda med ett hål i. Man får 3 poäng om man träffar hålet och 1 poäng om man hamnar på brädan. Det låter enklare än det är :-) När båda spelarna (eller båda lagen) kastat sina påsar (på samma bräda) räknar man poängen och vinnaren får differensen, vilket gör att det tar lite längre tid att spela. Om jag exempelvis träffar hålet med en påse och brädan med en så är det 4 poäng (3+1). Men min motspelare kanske träffade brädan med 2 påsar, vilket alltså är 2 poäng, och då får jag 2 poäng, inte 4 (mina 4 minus motspelarens 2). Så om båda är bra blir det inte mycket poäng i varje omgång. Men kul spel!

Efter lite mer båtåkning och lunch (och regn) var det dags för dagens tredje aktivitet - Spinn ladder. Också ett kasta-spel, men här ska man kasta 3 st "2-kulor-som sitter ihop med ett rep" på en liten ställning med 3 tvärgående pinnar. 3 poäng om man hamnar högst upp, 2 i mitten och 1 längst ned. Kruxet här är att man ska gå jämnt ut, man får alltså inte bli "tjock", vilket gjorde att jag blev omsprungen av mina motspelare flera gånger! Enkelt och kul! Passar alla åldrar!

Den fjärde aktiviteten körde vi efter lite poolbad och bad i den vedeldade tunnan. Inspirerade av "Bäst i test" fick alla vars en förpackning med ägg. Alla hade ett kokt ägg någonstans bland sina ägg och det gällde att inte smasha det kokta ägget, men så många som möjligt av de okokta.

Det var en lagom mängd aktiviteter för oss och det var varierande siffror i protokollet. Kan väl säga att jag själv kom sist... Men det gör inget, det var ju ändå jag som var lite lekledare :-) Och det var roligare att få ge den gigantiska, haha, pokalen till en kollega, än att behålla den själv!

Gillar

Kommentarer

Fröken Rödlök ,

Vilka roliga grenar ni hade. Haga, ja det hade nog inte vart så populärt pm man skickar till sin partner att man har fyrkant med kollegorna 🤣🤣

www.frokenrodlok.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Tur att hon känner oss andra också, men ändå....
nouw.com/popprinsessan
Madelena
Madelena,

Så fel det kan bli hihi. Klart hon hade undrat om ni har fyrkant på jobbet Tveksamt om han får gå på mer AW

nouw.com/madelena
Popprinsessan
Popprinsessan,
Nej precis, ha ha!
nouw.com/popprinsessan
Marlene,

Guuud så kul! Jag vill också leka med dej 😊

fdensammamamman.se/
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ok, du fixar menyn så fixar jag lekarna 😊
nouw.com/popprinsessan
Baraaanni
Baraaanni,

men så roligt !

nouw.com/baraaanni
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ja, det var roligt!
nouw.com/popprinsessan
Marie,

Ja det smset hade man ju inte velat få, då hade nog många tankar snurrat. Så roligt och trevligt ni hade det

sweetwordsbymirre.com
Popprinsessan
Popprinsessan,
Nej, då hade man undrat, helt klart! Om inte annat över promillehalten 😃
nouw.com/popprinsessan
Kamillas ,

Fniss det hade varit kul om hem skrivit fyrkant. För det kan ju betyda både det ena och andra. Mysigt att höra saker nex kollegor

kamillaskamera.com/
Marie,

Alla de där spelen såg jätteroliga ut och kan tro att det är svårare än det ser ut, brukar ju vara så

sweetwordsbymirre.com