Glutenfri banankaka

Hittade ett recept hos bakasockerfritt.se som jag testade härom dagen, Glutenfri banankaka utan tillsatt socker. Fast jag fuskade lite och hade vanlig 70% choklad i så helt sockerfri var min kaka inte.

Den blev dock riktig god! Först åt vi den ljummen, tillsammans med vaniljvisp och då var chokladsmaken ganska framträdande, så där kan man ju själv avgöra hur mörk chokladsmak man vill ha. Men sedan förvarande jag kakan i kylen i en påse och dagen efter var den nästan snäppet godare! Kylskåpskall och kakan hade liksom satt sig lite och ramlade inte sönder lika lätt som när den var ljummen och behövdes ätas med sked.

Banankaka

ca 10 skivor

75 gram smör
2 ägg
2 mogna bananer
1 ½ dl mandelmjöl
1 - 1 ½ dl Ica Sötströ (eller annan sockerersättning)
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 50 gram grovhackad choklad (med eller utan tillsatt socker :-) )


Sätt ugnen på 165 grader. Smält smör och mosa bananerna. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt med smör, bananmos och äggvispet. Klä en brödform, ca 1.5 liter, och fyll med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna och servera gärna med vispad grädde, en klick glass eller vaniljvisp!

  • Recept

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Det låter så gott
nouw.com/stenhagenbettan
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Det ser så gott ut 😊 tack för att du dela med dig av receptet
nouw.com/2barnsmammaochfru
Madde,
Ser jätte gott ut och de receptet vill jag vekligen prova
motherandwife.se/