Goda bollar


Var och fikade härom dagen och tänkte egentligen bara ta en te, men när de hade raw food-bollar så kunde jag inte låta bli. Tog en cashew-limeboll och den var sååå god!

Jag var tvungen att googla lite när jag kom hem och hittade snabbt ett recept som jag sedan modifierade lite. Resultatet blev:
  • ca 2 dl naturella cashewnötter
  • ca 1 dl färska dadlar
  • 1 nypa salt
  • rivet skal från en lime
  • 1-2 msk  lime/citronjuice (jag tog lite av varje)
  • kokos att rulla i
Mixa först cashewnötterna tills de är finmalda. Blanda i dadlarna och mixa till en "gegga". Blanda i salt, limeskal och limejuice. Rulla sedan till bollar som rullas i kokos.
Inte helt LCHF pga dadlarna, men ett klart bättre alternativ än en kaka med socker, tycker jag. Och det går säkert att modifiera :-)

Mums! Jag skulle kunna äta upp hela omgången! Tom J gillade dem! Och han har inte gillat det när jag gjort liknande försök tidigare. Limen gjorde väldigt mycket. Och L gillade dem också!

Gillar

Kommentarer

Joanna,
Hej jag heter joanna och är 23 år och när jag var 14 år fick jag diagosen Aspergers syndrom och bloggar nu öppen hjärtat om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är lika värda trots bakgrund.
Så kolla gärna in min blogg:)
kram
ps. du kanske tom vill göra ett bloglovinbyte?:)
Ps2. Pågår just nu en stpor veckans blogg tävling missa inte chansen att bli länkad inför mina 300-600 unika läsare/dag:)
www.blogger.com/profile/031933307030897073
Evelina "Evsi" Hellström,
Mums vad gott det såg ut!!
Men jag är nötallergiker 😟
www.metrobloggen.se/evsi
Therese,
Åh tack för recept! Det såg gott ut! Det skall jag nog testa!
www.blogger.com/profile/096933811762772303
Russin,
Mmm låter så gott..:) och ser mycket goda ut md..

kanske provar göra dessa , men jag har svårt för nötter triggar mitt sötsug enormt.. 😟

kramisar
russinsdagbok.se
Amanda,
Usch, jag har varit usel med mina kommentarer på sista tiden. Fattar inte hur ni andra småbarnsföräldrar hinner med att blogga så mycket som ni gör. 😉 Mi9na dagar försvinner innan jag ens hinner blinka. Typ. 😊
Jag läser dock alla dina uppdateringar. Så stor eran minsting blivit! Det går så rasande fort! Föddes inte dom små nyss?

Detta på bilden ovan såg himla gott ut. Deta ska vi prova. Tack för tipset! Och trevlig helg på er!
creyla.blogg.se