Godis och mysterier

Ett av de mest populära stoppen för L med Bloggbussen var karamellbutiken Ciuciu där det varje timme tillverkades nya karameller som en föreställning. Superkul för både barn och vuxna att se hur de två "sockerartisterna" hanterade den varma sockerlösningen på marmorbänken och med hjälp av färg och arbete lyckades få den stora "smeten" att bli små karameller med bilden av en  nyckelpiga i!

En av höjdpunkterna för L var att hon fick den stora karamellklumpen som blev över vid tillverkningen. Själv fick jag en klubba :-) Och vi fick alla provsmaka de varma karamellerna som vi just bevittnat tillverkningen av. Vilket konstverk!

Det som gjorde absolut mest intryck på L var besöket på Fun arena och deras Escape rooms. Vi fick inte så mycket mer instruktioner än att vi skulle bli inlåsta i olika rum och där skulle vi försöka ta oss ut. Det var hänglås och kodlås och vi förstod så mycket att vi skulle försöka få fram koderna på något sätt. Det var mycket huvudbry och en del knep och knåp innan vi i vårt rum lyckades ta oss in i nästa rum och där med hjälp av både luma lampor och dvd-skivor tog oss vidare in i en garderob. En timme har nog aldrig gått så fort och både L och jag hade nog med glädje avverkat ytterligare ett rum! 
De olika rummen har olika teman och vi lyckades få det som var mest "barnvänligt" tror jag. Kikade in i ett skräckrum som jag inte hade stannat i i tre sekunder innan jag hade tryckt på panikknappen.... 
Men det var otroligt roligt och både L och jag vill åka dit igen och lösa fler rum, fler koder och fler mysterier! Nästan så att jag vill starta upp ett eget Escape room här i Sverige :-)

På Fun arena kan man även köra go cart, hoppa trampoliner, se en stor Legoutställning, spela laserdome, biljdard, köra bilspel och mycket mycket mer.


Gdynia, Sopot & Gdansk är tre olika städer som har vuxit ihop till en stor stad. Det är dock fortfarande tre administrationer, tre kommuner och tre städer. Det finns inga gränser utan bara vägskyltar som berättar när man är i den ena eller andra staden. Gdynia byggdes en gång som Polens fönster mot världen.

Gdansk i princip raserades under kriget men har återuppbyggts och är allt annat är grått och trist, vilket man annars lätt kan luras att tro att allt är i Polen. Det är vackra husfasader längs gatorna.


L och jag har fått uppleva så otroligt mycket på den här resan med Bloggbussen. Jag har försökt skriva ner det mesta, men det finns ändå mycket jag inte nämnt. Mat/kulturmarknad i Gdansk, åkturer med små eldrivna bussar, ny vänskap, skoshopping på köpcentrat Riviera och att vi som likt VIP fick gå på Stena Spirit i Karlskrona vid avfärd sprang sist på samma färja igen i Gdynia  vid återresan. I princip alla hade då skoaffärspåsar i händerna... Den försäljningen som skobutiken gjorde på 30 minuter måste ha sprängt deras dagsbudget!

 Jag är så tacksam att L & jag ännu en gång har fått uppleva detta äventyr tillsammans med Stena Line och Bloggbussen! Jag rekommenderar alla att tävla i sådana här tävlingar - det ger minnen för livet! Och jag kommer definitivt att åka tillbaka till Gdynia, Sopot & Gdansk. Det finns så mycket mer att se! Och mycket jag gärna ser och gör igen!

Gillar

Kommentarer

Ylva Vitorovic,
Ja, visst var det kul med både godistillverkning och escaperooms. Annars kan man ju tänka att det är tråkigt för barn att titta på godistillverkning eller uppehålla sig i ett rum i 60 min... Men så var det inte! 😊
www.blogger.com/profile/067726912338084008
Theresa,
Låter verkligen som ni haft det superkul!!!! Kramar
mammat.blogg.se