Grannfest

Vårt sommarhus ligger inte i något stugområde, utan det är nästan bara vi som inte bor där permanent. Vi och de närmsta grannarna på ena sidan. Det har hänt väldigt mycket sedan vi köpte den lilla stugan 2013 :-) Då var det inte många hus där men sedan dess har det vuxit upp en hel drös med villor runt om och vi har fått helt underbara nya vänner <3

Ett par av vännerna köpte tomten bredvid oss för ett par år sedan (då kände vi alltså inte varann). De rev huset som fanns där och byggde ett nytt, snyggt permanent boende. Vi har ganska lika hus, svarta, ganska stilrena med mycket glaspartier. Det visade sig också att vi hade likadana båtar (fram tills i år när vi uppdaterade vår modell) :-)

Vi är väldigt tacksamma över att ha dem som grannar då de säger att de gillar när vi är där :-D
Annars hade man ju kunnat tänka sig att det vore ganska störigt när lugnet tar slut när familjen Cirkus kommer: det badas och stojas, det spelas alltid musik och det körs både båt & vattenskoter...

Tillsammans bestämde vi oss för att bjuda in övriga grannar runt omkring, de närmsta. Nu när alla hade fått sina vaccinationer, när vårt sommarhus äntligen är färdigt och de inte heller bjudit in sedan de flyttade in så tyckte vi att det kunde vara trevligt. Och det blev det! Alla som vi bjöd tackade ja direkt och kom med glatt humör!

Vi började med förrätt inne hos oss och fortsatte med huvudrätt inne hos grannarna. Sedan hade jag gjort en efterrätt som vi bjöd på hos våra vänner då vi hade flyttat in pga lite regn.

Det var verkligen trevligt och ingen hade bråttom hem. Nu hade de ju inte så långt att gå, he he! Det var roligt att höra hur det var förr, vilka som bott på våra tomter och hur släktskapen hängde ihop. Det var roligt att höra om stigar som försvunnit och nya som skapats.

De något äldre grannarna i sällskapet tyckte att det var så trevligt att de genast tog på sig ansvaret för nästa tillställning nästa sommar och de har redan börjat skoja om att de måste köpa nytt större bord tills dess :-) Kul att ha något att se fram emot - och även om jag gillar att vara värdinna så är det alltid kul att bli bortbjuden och få ny inspiration!

Gillar

Kommentarer