Ground zero

Efter att ha bekantat oss lite med närområdet den första kvällen i New York så siktade vi in oss på en riktig sightseeingdag på fredagen. 

Vi började med ett besök vid Ground Zero. Fast det kallas kanske inte så längre, utan World Trade Center eller 9/11 Memorial & Museum.

One World Trade Center, som tidigare kallades Freedom Tower, är en av de skypskrapor som byggts på platsen där det tidigare World Trade Center låg.
Det är högt! 541m till toppen av spiran och det här helt omöjligt att ta en bild som gör höjden rättvisa.

Minnesmärket för 9/11-attackerna är två stora hål efter de två fallna tornen. Det är nu vattenfall och namnen på alla de omkomna står ingraverade runt omkring. Jag tycker att det är ganska vackert och fridfullt. Lite träd och rabatter gör det hela som en fin minnesplats i kontrast till allt glas, stål och betong runt omkring.


Det finns också ett museum men det har vi aldrig gått in på. J och jag var här även förra gången vi var i NY. Första gången vi var i NY var det vara en gigantisk byggarbetsplats.

Det var mycket poliser och även ovan brandbil vid minnesplatsen. Poliser är det verkligen precis  ö v e r a l l t  i New York! Det känns väldigt tryggt, för vart du än vänder dig står en polis eller en polisbil.

Har du varit där?

Gillar