Hajken - del 1

Jag lovade ju att skriva om min hajk-trip.
So, here it comes:

Det började bra. Taxin kom. Jag hann med att köpa en efterlängtad chailatte på Espresso house innan tåget gick.

Först var det Pågatåg. Alla som någon gång åkt ett av de lila tågen vet att det innebär trångt. Ingenstans att ställa väskor. Helt raka säten. Men det var helt ok. Lite folk så jag kunde ha mina väskor bredvid mig. Den första etappen tog cirkus en timme, som utlovat.

Sedan började det...

Tåget vidare mot Stockholm, eller Mjölby för min del, var först 20 minuter sent. När X2000 äntligen kom var det 35 minuter sent och redan då insåg jag att jag skulle få problem... Vi blev senare och senare, men det var iaf ganska bekväma säten...

När klockan var 16.12, då mitt nästa tåg skulle lämna Mjölby, var jag allt annat än i Mjölby! Snarare var jag där 16.45, då det gick en buss från Mjölby istället - vilket i sig var ganska schysst eftersom nästa tåg skulle gå 18.12. Och fördelen med bussen var att den skulle stanna i Kumla också, och det var där jag skulle tillbringa måndagskvällen, hemma hos en kollega. Planen var att jag skulle dumpa mina väskor på hotellet i Örebro och åka med mina övriga kollegor till Kumla, men nu blev det dubbel change of plans och jag kollade med busschauffören att han verkligen skulle stanna i Kumla och hur lång tid han trodde att det skulle ta dit. På A svarade han ja och på B hade han ingen aning utan tyckte att jag skulle komma fram när vi närmade oss Kumla, för att tala om hur vi skulle köra.... Ehh nej.. jag hade aldrig satt min fot i Kumla tidigare så det vore inte någon bra idé...

På bussen annonserade nämnda chaffis att många hade fråga om hur lång tid det tog hit och dit, men, berättade han, sist han hade kört, var det nu var, så hade trafiken stått helt stilla i 2 timmar, så han kunde verkligen inte svara på hur lång tid det skulle ta......okej.... Men man vet väl på ett ungefär? Om man är busschaffis i regionen? Eller? Är jag orättvis nu?

Kvällen avslutades iaf med min chef och mina kollegor med en trevlig grillmiddag. Chivapchichi, bröd, couscous mm. Inte alls vad jag hade väntat mig när jag hörde "grillat" men det var supergott! Sedan blev det bil med kollegorna till hotellet där jag sov ganska bra.

Gillar

Kommentarer