Halloween 2021

Happy Halloween! Nu börjar knackandet på dörren avta och den fyrbenta fluffiga verkar ha kommit till ro :-) Hon fattar inte alls varför det knackar hela tiden och hon inte får gå och hälsa på någon :-)

Det är ju lite rörigt det här med Halloween i Sverige. Det kan ju komma kids och knacka på under tre dagar, ja hela helgen liksom. I går hade vi en hel drös som knackade på, de flesta var tyvärr inte ens utklädda och det tycker jag tråkigt. Idag har här varit desto fler, alltifrån monster till söta enhörningar och superhjältar!

Vi har firat i USA några gånger, tex i Florida 2017 & 2015 eller utanför Boston 2013 och det är ju en helt annan sak. Det är verkligen en folkfest och alla är engagerade. Vuxna och barn. Och även butiker och restauranger. När vi varit i Florida har det tex varit perfekt för oss att gå i ett butiks- & restaurangområde eftersom vi inte själva bor där och det känns knasigt att gå och ringa på hos helt okända personer.

Barnen och jag fixade årets pumpor i torsdags och det gick riktigt bra. Kanske var det lite lättare eftersom vi hade köpt mindre pumpor i år. Och för min del var det superlätt, för jag använde en borrmaskin och gjorde bara en massa hål :-)

igår hade vi en Halloweenmiddag med vänner och jag hade planerat menyn med pecan pie som avslutning. Tänkte att kidsen kanske inte är så förtjusta i det så vi kan göra lite cake pops också. Kanske också lite för att jag såg en bild på cake pops som såg ut som mumier och tyckte att de var så fina.... Och det ska ju inte vara helt enkelt, så jag bestämde mig för att göra två olika varianter. Så klart. Till den ena köpte jag Oreo-kex och till den andra bakade jag en sockerkaka. Fick hjälp av barnen att göra bollar. Sedan gick det utför. Och vi kan väl bara säga så här - det blev inga cake pops på pinnar, utan mumiehuvud på ett fat :-) Och endast tack vare L och hennes tålamod - för jag gav upp låååångt innan.

Att jag aldrig lär mig... ibland ska man bara göra det enkelt för sig och inte krångla till det!

Men middagen blev supertrevlig! Det var första gången vi alla träffades ihop och det var mycket skratt. Kidsen gick en liten trick-or-treat-runda (trots att det var fel dag... jag sa inte att de inte fick men jag pushade dem inte heller..) och vi vuxna blev överraskade när en av vännerna (den senast inkomna i konstellationen) plötsligt tog fram en väska innehållande alla ingredienser till Irish coffee till oss alla :-) Han är absolut välkommen fler gånger, ha ha!! Och jag som inte ens dricker kaffe, men det var ganska gott!

Nu kan jag nog börja släcka ljusen och stänga ner här - om det kommer fler bus-eller-godis-besökare nu så tänker jag inte öppna :-) Det är natti natti för mig, det är liksom inte varje helg jag är uppe till halv tre. Den här mumien börjar bli trött nu :-D

Gillar