Helgen, fondue & Dumbo

Helgen spenderades på Solsidan. Trots att det bara är en månad kvar tills vi flyttar och vi egentligen har megamycket att göra hemma, så var det skönt att komma bort lite. Vi älskar alla att komma till Solsidan och vi njuter av lugnet där. Efter en vecka då både L och jag varit förkylda och R varit lite påverkad av att dra ut en tand så kände jag ändå att jag inte hade haft ork att röja järnet på hemmaplan.

Vi valde definitivt rätt helg att hänga där! Ljuvligt med sol både lördag och söndag och vi var en hel del utomhus. Vi grillade korv till lunch på lördagen och satt ute i solen och njöt. Vi hittade en påse med gamla marshmallows och lite Mariekex så barnen lyxade till det med s´mores till efterrätt :-)

Vi tog långa promenader i skogen och det är extra skönt att kunna ha den fyrbenta fluffiga att springa lös lite längre sträckor än här i stan. Vår egna lilla Dumbo :-)

I lördags, innan mello, körde vi fondue till middag, något som hela familjen gillar. Fast jag skulle nog egentligen kunna förbereda alla mina tillbehör på spisen och sedan bara tillreda köttet i grytan. Jag blir lite "stressad" av att inte ha all mat klar på tallriken samtidigt :-) Nu blir det liksom en köttbit, en champinjon och kanske en sparris, haha!

Brukar ni äta fondue? Vad brukar ni isf ha till?

Vi kör oftast något nötkött som oxfilé eller lövbiff samt kycklingfilé. Denna gången testade vi även scampi (färdigkokta) och grabbarna tyckte att det var väldigt gott. Det var ok men jag föredrar mer smak på räkorna egentligen. Fick tips om halloumi så det testar vi kanske nästa gång.

Som tillbehör blir det oftast champinjoner (hela konserverade), sparris (som jag förkokt/stekt lite innan så att man bara behöver värma dem i buljongen om man vill), babymajs & paprika. Denna gången vitlöksstekte jag broccoli vid sidan som vi också hade till, plus morötterna som legat och puttrat i buljongen (det är dem som ser ut som korvslantar på bilden :-) )

Det var inte helt enkelt att åka därifrån igår eftermiddag. Men plikterna kallade så det var bara att sätta sig i bilen. Fast det är skönt att veta att det finns kvar när vi än vill åka dit! Fast nu dröjer det nog ett tag iom att flytten står för dörren. Nu börjar projekt rensa & packa. Har redan ett gäng kassar i bilen som ska lämnas till Erikshjälpen imorgon. Jag säger som jag brukar, det är alltid en skön känsla att rensa, jag känner mig liksom lite lättare varje gång jag gör det. Men ändå lyckas jag samla på mig så mycket prylar hela tiden!

Gillar