Hög smärttröskel?

Tack för alla kommentarer angående L!
Jag ringde först till läkaren i morse och hon tyckte att vi skulle komma dit. Det blev antibiotika för örat, och som tur var slapp vi flytande Kåvepenin och testar nu i tablettform istället. Fast det var inte mycket lättare, för L hade jättesvårt att svälja tabletten så jag fick krossa den och blanda med yoggi. Det gick bra enligt läkaren - även om det så klart var bäst att ta den hel.

Angående magen så kan man tydligen ha ont lite överallt i kroppen om man har en infektion. Öroninflammationen eller en förkylning kan göra att körtlar svullnar på andra ställen, såsom i magen. L:s mage kändes inte spänd eller så, men läkaren hittade ev några spända körtlar i nederkanten av magen. Det känns ändå skönt att få en rimlig förklaring till att L sagt så länge att hon har ont i magen. Och jag känner mig som sagt lite elak som misstrott henne, men förmodligen har det inte gjort jätteont eftersom hon bara nämnt det lite så där i förbifarten.

L är pigg och glad, trots att hon har lite feber och det är lätt att glömma bort att hon faktiskt inte är helt pigg. Med lite lunch i magarna åkte vi för att shoppa jympisar till L. Hon har typ bara vinterskor att gå i som inte är för små så det var hög tid att fixa något nytt. Två nya par skor står nu på hyllan i hallen och det känns skönt. Och jag fyndade ett par klassiska pumps vilket nästan känns ännu bättre ;-) Men angående att L verkar pigg och så gör att vi kanske har varit iväg lite för mycket idag, för nu när vi kom hem la hon sig på soffan och somnade på typ 30 sekunder. Hrmm... Kanske skulle tagit det lite mer lugnt? Nu ska jag också passa på att lägga mig med lillkillen på magen en stund och hoppas att han också vill vila...

Gillar

Kommentarer

Tina,
Vilken tur att hon har fått penicillin nu så att hon kan bli bra. Vi tog oxå tabletter till Elliot när han var sjuk sist och det gick sådär. Men vi gjorde som ni och de gick ner efter lite tandagnisslan. Han kom på att han vill tugga på några russin efter varje sked med yoggi och då gick det bra. Testa det! KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Rebecca,
Stackaren! Vad skönt att ni fick penicillin så hon kan bli bättre snabbare. Här hämtade jag hem en tjej med öroninf idag, eller ja jag har ju inte fått det på papper men man vet ändå, med feber och groteskt ont i öronen lutar det ju ditåt. Men ingen penicillin, utan bara alvedon sa läkaren. De har blivit lite snåla med att skriva ut medicin och jag kan förstå när det gäller vuxna men inte att barn ska behöva gå med ont i onödan.
Låter som ni haft en riktigt mysig dag.

Hoppas dina små piggnar till snart och blir friska.

Kram Rebecca
www.cheeky.nu