Hosta, honung & hemmaplan

Igår började R hosta väldigt mycket efter skolan. Lagom till helgen... visst har han hostat lite i veckan och vi satte direkt in astmamedicinen. Det lät (låter) dock inte som en "vanliga" astmahostan och medicinen verkar inte ha någon verkan.

Igår kväll försökte vi även med "vanlig" hostmedicin, men eftersom R tycker att det smakar riktigt illa så var det kämpigt för honom att få i sig den lilla slurken. Och inte hjälpte det heller... utan det blev en tuff natt med mycket hosta.

Både kalas på Jumpyard med klasskompis och innebandycup fick gå av stapeln utan vår lilla hostande R... som istället har pimplat mycket varmt vatten med honung på hemmaplan. (Husläkaren sa till mig när jag var där sist med hosta att te med honung funkar lika bra som vilken hostmedicin som helst.) Nu hoppas jag på en lugn natt då J lite hastigt drog till Kina.

Fördelen med att ha varit på hemmaplan är att jag hunnit plocka undan julen nu. Inser när jag sitter här i soffan att kuddarna är kvar :-) Men de får jag ta imorgon. Behöver också köpa lite nya blommor och några nya lampor. Det blev ju galet mörkt nu när adventsstjärnorna och ljusstakarna är undanplockade!

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Första dagen på förskolan va i torsdags för mina sonen frös & va kall svettig & hade 40,7 i feber. Väldigt dåligt stil av att de inge ringde under dagen då detta va mellan 08.00-16.35 förra året ringde de för de lilla minsta.
nouw.com/jagochminahjärtan
Popprinsessan
Popprinsessan,
Men oj då!? Vad konstigt att de inte ringde..
nouw.com/popprinsessan
Emschen,
Usch så trist med hostan. Tänk på att ljummet vatten är viktigt när man rör i honungen för annars mister honungen allt sitt välgörande.
Mor brukade alltid ge oss varm hyllesaft (flädersaft) när vi hade ont i halsen eller hostade mycket. Det är gott och gör gott.
Jag fick också undan julen idag. Köpte hem blommor också.
emschen.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Å tack för info om honungen, det visste jag inte!
nouw.com/popprinsessan
Lillan Kind ,
Fy för hosta! Den har en förmåga att fördärva nattsömnen totalt. Apropå honung så köpte jag en hostmedicin som smakar honung - ja den är faktiskt rentav god😆 Bisolduo heter den.
varapavag.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Tack för tipset, den ska jag kolla upp!
nouw.com/popprinsessan
Amandizan
Amandizan,
Hoppas att r snart mår bättre och blir av med hostan. hostmedicin tycker inte jag heller om tycker det smakar så illa. Tycker inte alls om att ta det😂
nouw.com/amandizan
Popprinsessan
Popprinsessan,
Nej, gott är det inte 😊
nouw.com/popprinsessan
Fnulan,
Jag hoppas verkligen att det går över. Hosta är så himla jobbigt!! Jag har också plockat undan all jul. Idag ska även utebelysningen bort till min mans förtvivlan...
www.fnulan.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Även om den mysiga känslan med alla ljus försvinner så blir det en mer "clean" känsla tycker jag.
nouw.com/popprinsessan
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Hoppas R snart mår bättre, hosta är ju så jobbigt att få den slutar ju typ aldrig känns det som.
nouw.com/2barnsmammaochfru
Popprinsessan
Popprinsessan,
Håller tummarna!
nouw.com/popprinsessan