Höstfeeling

En bild från i höstas som ger mig höstfeeling finns bakom lucka 17 i Emily Dahls kalender.

Älskar när kastanjerna precis börjar falla och de är så blanka och fina! När de halvt ligger kvar i sina taggiga skal och man får plocka ut dem, helt oförstörda.

Barnen tycker att det är lika kul att plocka kastanjer, förmodligen roligare :-) I höstas fyllde de sina påsar och fickor och ååå:ade när vi hittade små bebiskastanjer.

Sedan har det pysslats och lekts med det med kastanjerna på hemmaplan. Själv pyntade jag lite. Så enkelt - och sedan så skönt att bara kasta ut när kastanjerna börjat skrumpna och tappat sin glans.


Hösten gick fort i år. Eller det kändes så iaf. Och det är ju egentligen lite höstväder fortfarande, men ändå lite julfeeling inomhus.

På tal om julfeeling är det strax dags för juluppspel av L:s klass. Ska bli spännande! Gissa vilken roll hon önskade att få spela (och fick)?

Gillar

Kommentarer

Helen.HUSnrNIO,
Kastanjer är ju bara så fina! Vi gör precis detsamma vi. Barnen åar sig när de hittar små "bebisar", allra helst M. Pysslar och bara känner på dem. Sparar och några gånger har jag dekorerat med dem i ljusstakar med lite botten på där dekoration får plats. Så fina är vad de är!

Svar: Haha! Jag skrev nog smått osammanhängande i hela inlägget. Häktet ligger nära mitt jobb och L skulle jobba några timmar där idag så därav blev barnbytet där. Lät nog som att M satt häktad, hihi.
Oj då! Fast inte så konstigt för biscotti är ju såå gott 😋
Att baka på natten är det bästa det ju! 😃
Kram
husnrnio.se
ja, jösses så fort det har gått... Tycker det var häromdagen som barnen började på dagis och igår var det redan julavslutning...
www.blogger.com/profile/111605893110558312