Höstlovsmåndag

Det kanske inte var det smartaste draget att välja Busfabriken just idag. En måndag. På höstlovet. Men, men, när kusinerna frågade så hängde vi på. L har verkligen sett fram emot att träffa sina kusiner som hon inte har träffat på länge och de leker så bra ihop. L fyller 6 i feb, kusin H fyllde 6 i aug och kusin A fyller 5 i april, så de är jämnåriga.


Och det gick faktiskt bra, trots att stället var fullt av höstlovsfirande barn. Kusinerna lekte sig svettiga och efter tre timmar var blodsockret hos oss alla ganska lågt så då åkte vi vidare och käkade burgare. Vi passade också på att ta en tur i leksaksaffären för att reka lite inför jultomtens eventuella besök längre fram. Alla kusinerna blev informerade om att vi inte skulle handla något idag, och det var inte minsta tjat från L:s sida.

Inte R:s heller :-) Killen som eventuellt vaknade upp med ögoninflammation har hållt sig lugn idag. Ögat var svullet och rött imorse, men det har inte varit varigt eller så. Pratade med bvc-sköterkan som tyckte att jag skulle avvakta några dagar. Vi får väl se hur det ser ut imorgon. Då är det dags för träff med R:s kompisar och jag vet inte om deras mammor är så sugna på att träffa en kompis med eventuell ögoninflammation, och då får vi en dag på hemmaplan lillebror och jag. Men det återstår att se.
På tal om ögon så tyckte L att städerskan på jobbet gjort ett lite för bra jobb :-) . De skjutbara glaspartierna in till kontoren var lite för rena och L knockade en ruta rejält idag. Det blev en liten röd bula strax under ögonbrynet men en rjäl smäll! Stackars tjej, så förvånad hon blev!

Idag somnade faktiskt R innan L. Han var supertrött och fick välling liggandes i min säng med mig bredvid. När han sedan var halvsovande lyfte jag över honom till sin säng och buffade honom lite i rumpan tills han somnade. Sedan satt jag bredvid honom ett tag innan jag vågade mig ut ur rummet. Det verkade funka ikväll så nu är det väl bara att kämpa vidare för att jag ska få lite kvällstid tillbaka igen. Nu ska jag försöka stänga ner här och låta bli att kolla Wordfeud och istället ägna min bok lite uppmärksamhet :-)

Gillar

Kommentarer

Therese,
Så härlig dag!!!! Busfabriken låter toppen, antar det är samma koncept som Djungeöhuset och Leos lekland, de finns i vår närhet å jag måste nog dra dit med barnen.... 😃 Ha en fin dag! KRAM
www.blogger.com/profile/107096415516469723
Anonym
,
Hej gumman! Vad roligt att gå på Busfabriken! Det tjatar våra barn om att få göra oxå. Hoppas ni får en fin tisdag utan ögoninflammation. KRAM!
CiliaH,
Åh, jag måste se till att komma iväg till busfabriken med Matilda en dag. Har ett helt oanvänt tiokort... Kanske bättre dock att ta det en vanlig måndag än nu under lovet 😉

Det var rena rutor må jag säga! Hoppas det inte blev för illa.

Kram
ugglehuset.se
Jag tänkte tanken om att besöka busfabriken i Örebro igår men att det är höstlov stoppade mig.
Kanske tur även om det ju är kul...
Istället blev det en dag på stan med kidsen.

Ha en trevlig tisdag.
Helen.HUSnrNIO
husnrnio.se