Hur ska jag göra?

Som jag skrev i måndags så är tydligen L inne i någon trist fas där det är mycket gnäll och negativitet. De har observerat henne på dagis och hon är ganska bossig och när det inte blir som hon tänkt sig så blir hon gnällig. Här hemma gnäller hon för allt möjligt. Det kan vara helt oväntade saker som att plötsligt bara ställa sig och peka på sin jacka och göra gnällande ljud.. Hon KAN ta på sig sin jacka själv!! 30 sekunder efter en sådan diskussion om att hon inte ska gnälla utan prata och be om hjälp så kan hon gnälla för att hon inte får upp ytterdörren. Jag blir galen!!!

Jag har testat med mycket mutförsök i veckan, såsom chokladpudding i måndags om det blev en dag utan gnäll och bråk. Lite extra mysigt eftersom pappa J inte skulle vara hemma. Det blev ingen chokladpudding. I tisdags skulle hon få kanelbulle till mellis efter yoggi och clementin, men det blev ingen kanelbulle.

I em efter dagis nämde jag att OM det inte skulle bli något gnäll, bråk eller protester under kvällen och/eller när vi skulle hem till hennes kompis så ville jag fråga henne om hon vill följa med till barnmorskan imorgon och kanske lyssna på bebisen. Ja, det ville hon, hon skulle inte gnälla. Det första jag hör när jag ropar på henne hemma hos kompisen och säger att vi ska åka hem är... gnäll!!!! Ahh! Jag vet inte vad jag ska göra åt det! Nu vet jag inte riktigt om hon ska få följa med till bm, för jag tycker inte att hon uppförde sig som hon lovat, men å andra sidan så kanske hon behöver lite mammatid??

Jag blir nästan lite irriterad när dagisfröknarna endast fokuserar på att det kanske är den kommande förändringen som påverkar henne, att hon ska bli storasyster. Hon ser ju fram emot detta så mycket så det tror jag faktiskt inte. Förväntar mig nästan att det kommer ett sådant bakslag NÄR bebisen väl kommit, men inte nu. Däremot har jag börjat fundera på om det kan vara så att hon saknar sin favoritfröken som slutade i november. Nu har det kommit två nya halvtidare och det finns nu ingen som är så där mysig och kramig som L:s favorit som slutat. 

Det är svårt det här.. jag får väl försöka sova på saken. Eller iaf ligga i sängen, alternativt springa på toa....

Gillar

Kommentarer

Amanda,
Haha...jag fick också erbjudande om lusmedel. Kändes sådär lockande måste jag säga. 😊
Jag gillade detta bättre. Synd att inte ni fick vara med denna gången.

Kul med bm-besök. det är ju alltid spännande att få gå dit. Man vill ju gärna höra och få bekräftat att den lill* mår bra.
Jag har också börjat samla på mig vatten (gjorde jag med Ludwig också på slutet då jag fick havandeskapsförgiftning). Dock är det inte så farligt ännu och jag hoppas det slipper bli så mycket värre för det gjorde ONT!
Håller tummarna för att du får ett trevligt bm-besök!
Kram
creyla.blogg.se