Inspirerad, planterad & inhalerad

Inspirerad av Helen med bloggen HUSnrNIO shoppade L och jag lite gräsfrön när vi var i affären i helgen. När vi var på IKEA fick barnen välja vars en kruka och igår var det dags att så lite påskgräs. Om det nu hinner upp till påsk är ju en annan femma, men det spelar nog inte så stor roll.

Krukorna fylldes med jord, gräsfröna ströddes på, lite vatten på det och så lite plast över för att kanske skapa en "växthuseffekt" som påskyndar grodden. Nu står krukorna i köksfönstret och R längtar redan till efter dagis så att han kan få vattna sin kruka :-)

Kycklingarna som ska få leka lite i gräset står också redo och väntar!

Det var en perfekt aktivitet igår eftersom jag fick hämta hem L från skolan pga att hon hade svårt att andas. Men en förkylning som innebär en hemsk hosta, fast nu bara på kvällarna och mornarna, hade det blivit lite jobbigt på jympan och hon hade svårt att andas. Och så lite rädsla på det gjorde att hon nästan hyperventilerade när jag kom till skolan. Typiskt nog hittade de inte hennes luftrörsvidgande som hon brukar ha i väskan, och hon kände sig yr. Gissningsvis av att hon andats konstigt en lång stund. Efter ett par puffar med medicinen som jag hade med mig lugnade hon sig.

Eftermiddagen avlöpte bra och hon har sovit bra hela natten utan hosta så nu hoppas jag att det blir en bra dag på skolan. Det är liksom aldrig kul när det står skolans/fritids/dagis nummer i displayen på mobilen...

Gillar

Kommentarer

Helen.HUSnrNIO,
Att vattna gräset är en dagligen återkommande uppgift här hemma också. M tycker att han tar så mycket ansvar för sitt gräs att han borde få höja sin veckopeng, haha.
Otroligt nog växer det så det knakar i barnens krukor trots gamla frön och gammal jord 😃

Det är skillnad på högtid och högtid liksom vart man lägger pyntet 😉
Kram & hoppas kvällen och natten blir bra!
husnrnio.se
Maria,
Här ligger gräsfröna fortfarande i påsen..ska försöka hinna ta tag i det idag!
Hoppas att ni alla mår bra!

KRAM
jagharvingar.se