Inte enligt plan

Ibland går inte allting enligt plan. Idag var planen att barnen och jag skulle kolla in karusellutbudet på stans lilla cityfestival medan pappa J käkade en stor köttbit någonstans med vänner.

Men efter en dag med mycket sol och värme för barnen, som båda varit ute hela dagen på fritids respektive dagis, så blev det en tuff eftermiddag för R.

Först lekte båda barnen bra, men sedan var det något som hände och han ville inte städa på sitt rum. Han bröt ihop och skrek och stampade och jag skickade in honom på hans rum och sa åt honom att komma ut när han var glad igen och hade städat så att vi kunde åka karuseller. Skrikandet fortsatte och pappa J, som var hemma 5 minuter, grep in. R kom och sa förlåt, men hade inte städat. Stampandet började igen och pappa J såg till att R hamnade på rummet igen. Sedan gick pappa J. Och då skrek R för det. I en evighet. Han kunde inte sluta skrika, även om vi kramades. Och nej, han orkade verkligen inte städa på sitt rum, men han ville åka karuseller.


Men nej, för en gångs skull tog jag mitt förnuft till fånga. Insåg att det inte skulle blivit en trevlig stund på stan, hur gärna jag än hade velat göra barnen glada med lite karusellåkande. Det blev rester till middag och en tidig sänggång för R. Han var väl helt slut den lille stackaren. Men städade gjorde han faktiskt till slut!

Gillar

Kommentarer

Theresa,
Jisses, dessa humörutbott... Man blir själv dödstrött...
Båda mina har såna perioder just nu! Felix som alltid varit lugnet själv har blivit en liten "skitunge" som slåss och bråkar! Vet inte vad jag ska ta mig till ibland... 😟
mammat.blogg.se