Inte lätt att vara liten

Det är inte alltid lätt att vara liten. Eller att vara lillebror. Nu börjar syrran ha kompisar med sig hem från skolan och då är hon inte speciellt intresserad av att leka med lillebror. Eller låta lillebror vara med. Och det är ganska förståligt. För han förstör..


Idag lekte tjejerna med Lego Friends och lånade ett bord och stolar från lillebrors rum. Det gjorde det hela ännu svårare, för R är ju killen som vill ha ordning och redan - och det var ju hans bord och stolar!
Men det gick ganska bra när han fick med sig en stol ner tillsammans med lite Duplo.


Det här att vara liten och inte kunna göra sig förstådd kan ju visa sig på olika sätt. Som jag skrivit tidigare är R mycket arg just nu. Han blir arg för allt.För att jag råkar öppna dörren till L:s skola när han vill trycka på automat-öppnar-knappen... Eller när han inte får bära blöjpaketet in på dagis eftersom det släpar på den våta marken.. Eller för att han inte vill duscha - fast när han väl står i duschen så vill han självklart duscha.. Som mamma blir man lite lätt matt.. Det är många fighter på en dag som ska hanteras.


På tal om fight så hade R bitit en kompis på dagis idag. Ytterligare ett tecken på hans arghet. Det hade inte varit något allvarligt bett, men det känns ju ändå väldigt pinsamt. Han är fullständigt medveten om att man inte får bitas när vi pratar om det och han ser själv ledsenut när han säger att kompisen blev ledsen. Busunge!

Gillar

Kommentarer

Tina,
Hej hjärtat! Åh dessa faser! Har också en arg och frustrerad kille här hemma just nu! KRAM
www.blogger.com/profile/064520350022772886