Italien, vin & fantastiska vyer

Var i Italien med jobbet för ett par veckor sedan. Det var första gången jag var i Italien, men definitivt inte sista! Det var otroligt vackert och trevligt! 

Vi var i Toscana, söder om Florens. Vi bodde utanför Greve in Chianti på Villa Bordoni, som var ett mysigt litet ställe. J & jag bodde i värsta lilla hobbit-huset på gården, och de andra i huvudbyggnaden. Man kunde knappt se att det var ett hus där i muren - men det var det! Och med en fantastisk uteplats mot trädgården. 

Vi var på diverse vinprovningar och lite sightseeing. Vi hyrde cyklar en dag, vilket jag verkligen rekommenderar - för naturen är otroligt vacker! Backarna också, så elcykel är ett tips :-D

Det enda som inte var riktigt bra var cooking classen som vi bokat in oss på på hotellet. Kocken som höll i klassen var också ägaren till hotellet. Han höll bara i klasser och var inte den som lagade den "vanliga" maten till middagsgästerna. Och han lät oss inte laga mat.. Han gjorde i princip allt själv - vilket inte var vad vi var ute efter! Vi fick göra några enstaka moment som att steka några köttbitar eller hacka någon morot. Jag fick doppa kex i kallt kaffe till tiramisun, ha ha! Men som sagt, vi hade gärna velat laga mer mat och inte bara titta på och dricka vin.
Vår egna lilla uteplats, en otroligt mysig liten oas.

Vi var också på en vinprovning på ett fantastiskt ställe vid namn Poggio al Sole. Det var ytterligare ett svenskt par med på samma provning och efter den guidade turen och själva vinprovningen satt vi kvar i många timmar i solen och bara pratade och drack viner. Vi hade en supertrevlig guide som hette Carmen som var väldigt kunnig och duktig på att berätta om produktionen och de olika vinerna. 
Det var intensiva dagar, fast utan stress, och vi var väldigt trötta om kvällarna. Somnade gott i lilla hobbithuset :-)
Från Italien drar vi nu vidare till New York! 

Gillar

Kommentarer