Julen är hotad

Det blir nog ingen jul i år…

Josef & Maria har reseförbud
De tre vise männen jobbar hemifrån
Herdarna är ute och jagar mink
Änglarnas budskap är obegripligt pga munskydden de bär
Tomtenissarna får numera bara vara åtta i verkstan
Tomten är i riskgrupp och får inte träffa världens alla barn för Tomtemor
Rudolf med sin röda näsa sitter i karantän och borde nog testa sig…

Jag kunde inte låta bli :-)

Vi måste komma ihåg att fortsätta se på det med ett positivt mindset. Nej, det kanske inte blir julfirande som vanligt. Men istället för att bara ställa in allt så kan man ju försöka se alternativa lösningar. Man kanske kan träffas en stund på dagen utomhus? Dricka lite varm choklad med vispgrädde och onödigt mycket marshmallows, eller lite het glögg. Man kanske kan äta en köttbullemacka eller lite Janssons på stående fot.

Min kollega tipsade om att leka julklappsleken utomhus och det tyckte jag var ett toppenförslag! På Solsidan har vi ett stort Yatzy för utomhusbruk och det ska jag hämta hem för att ha som back up.

Jul kommer det att bli, oavsett pandemi eller inte. Frågan är bara hur vi hanterar julen och gör det bästa av den. Jag tänkte se till att det blir en finfin jul oavsett hur eller var vi firar!

Gillar

Kommentarer

Amanda,

Jag tror du har helt rätt i det. Det är som det är i världen men julen kommer vi ändå fira på något sätt i år. Vi får göra det bästa av situationen 😊

amandizan.wordpress.com
fibrolivet
fibrolivet,

Ha ha, jag fick den om den inställda julen på jobbmailen igår...den är riktigt bra...men nä, inställd blir den inte, lite annorlunda kanske. Men vi är så få som firar ihop ändå...jag, min man, våra två barn, min mor och ibland en bror. Så det blir inte så stor skillnad... blir väl inget julbord hos min mor ihop med syskonen...och vi äter gås till jul så det blir nog den traditionella julmaten som får stryka på foten.

nouw.com/fibrolivet
Michelle ,

Jodå man kan visst gosat fira jul. Man få max 8 personer . Så ta familjen först o främst 💕 kanske knte mormor o morfar farmor el farfar kan va med men ni kan alltid ha FaceTime 💕

michellefrandell.blogg.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det var lite ironi med listan 😊 Visst kommer vi att fira jul. Kanske bara inte som vi brukar.
nouw.com/popprinsessan
Linda Odelmar,

Här blir det ingen större skillnad mot övriga år, vi firar hemma med barnen bara, brukar vara mysigt. Har ju inte speciellt många äldre släktingar kvar i livet och vännerna firar ju med sina familjer så det blir nog en helt vanlig jul i stort sätt

lindaodelmar.blogspot.com/
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Här blir det en stillsam jul med familjen enbart ❤️

nouw.com/amandamalmflod
Kamilla,

Det är bara för sorgligt att julen som är så viktig för oss alla blir inställd. Måtte 2021 bli ett toppen år

kamillaskamera.com/
Marie,

Ja det är sorgligt detta i allt, men ja vad gör man, man får göra det bästa av alla världar

sweetwordsbymirre.com
Therese,

Inget ont som inte har något gott med sig, jag tror julen blir extra bra i år, med mindre stress, inga behöver flaxa runt och köra utan folk blir mer stationära och tar sig tid att mysa och umgås med de närmsta. Och de som är ensamma kan känna sig mindre ensamma då det är många som nu kommer att sitta mer i stillhet med katten/hunden och TVn som sällskap, vilket i sig kanske kan kännas lite skönt om du förstår vad jag menar. KRAM och ha en fin lördag!

lurans.blogg.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Jag förstår precis! Och jag hoppas verkligen att det blir mindre stress i allmänhet i år! Det ska vara mysigt med jul!
nouw.com/popprinsessan