Juliafton

jag vet, de flesta tycker nog att vi är helknasiga - men vi firar juliafton! Och med vi menar jag mina barn och jag. Maken får liksom bara hänga med på det :-) Den 24 juli får barnen juliklappar, jag bakar oftast pepparkaksmuffins och vi äter pepparkakor och ibland dricker vi glögg. Det gjorde vi tex igår. Jag är inte så förtjust i glögg, men när det finns en flaska och det är juliafton så man man ju smaka lite :-)

Det var fjärde året vi firade juliafton och vi har fått med oss vännen M på det - förra året plockade hon fram glöggmuggar och juliga nallar och i år letade hon gladeligen fram glöggflaskan hon fått i julas men inte öppnat :-) Och våra närmsta grannar här råkade komma precis när det var dags för glöggfika så de fick också haka på spektaklet. Säga vad man vill om det, men det är lite upplyftande att göra något "helt fel" på helt fel tidpunkt :-)

Det handlar inte om några dyra presenter eller presenterna alls faktiskt - utan barnen (och jag) tycker att det är en rolig grej bara. Nästa år kanske vi äntligen får tummarna ur att prova den där glassagnen också :-)

Gillar

Kommentarer