Julklappar


Nu är de första julklapparna inhandlade och inslagna. Eller njae, så är det kanske inte riktigt.. Fast det ÄR julklappar. Vi shoppade nämligen till Aktion julklappen som Läkarmissionen anordnar. Jag tycker att det är ganska viktigt att L får förståelse för att alla inte har det lika bra som vi har det. När hon gick på dagis kom hon hem en dag och skulle packa ner halsdukar, vantar och mössor som några lärare skulle ta med sig till behövande barn i Östeuropa, vilket hon så klart fick göra.

Nu är det också barn på barnhem, sjukhus eller i behövande familjer som kommer att få en liten julklapp från Sverige. Det är bestämt vad som ska ligga i varje paket, vilket är både smart och skönt tycker jag. Det var alltifrån en penna, kritor, pennvässare, suddi till tandborste, tandkräm och tvål, och så ritblock och en tablettask mm.

Vi åkte gemensamt och handlade igår efter skolan, och L var med och slog in allt och skrev kortet. Jag tycker att det är jätteviktigt att L (och senare R) lär sig uppskatta att vi har det bra. Det är inte självklart för alla att få mat flera gånger om dagen, att ha hela och rena kläder, att få fredagsmysa med chokladpudding eller att få en tidning när man handlar med sin mamma. Men nu är det förhoppningsvis något barn i Östeuropa någonstans som blir glad över L:s lilla julklapp om några veckor.

Gillar

Kommentarer

Linda,
Tycker det är jättebra att barnen får vara med och hjälpa de som inte har det lika bra som oss själva, det ger dem förståelse för hur olika vi har det.

Kramar
www.uppochnervandahuset.se
Tina,
Men åh vad BRA! Måste kolla in din länk lite närmare. Nej det är verkligen inte alla barn som har det så bra som våra har. Vilka barn kan sitta och spela på en Ipad till exempel? KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Fröken svår,
Men så fint! Vi handlar ofta på läkarmissionen i vår stad, men detta har jag missat så jag ska genast kolla upp om vi kan köpa julklappar att lämna där, tack för tipset!
www.blogger.com/profile/079125403892678638
Russin,
hej gumman..

jättebra gjort, som du skriver är de viktigt att inte allt tas för givet bara.. 😊

så roligt med att ni med ska ut och resa .. vad är det för väder där nu då ? en vecka eller ?

trevlig helg
russinsdagbok.se
Fnulan,
Men va va va?? INTE TILL MIG???
Skoja bara.... BRA imitativ verkligen! Gillar det massor. Jag tänkte sätta in en slant till flickorna i Indien!

PUSS
www.bloggfamiljen.se/fnulan
Fröken Isakson,
Åh vad fint. Måste spana in länken. Hoppas allt är bra med dig, kramar
frokenisakson.wordpress.com
Annika,
Vilket otroligt bra initiativ. Jag måste kolla in länken och se om vi kan bidra
www.allmant-forvirrad-smabarnsmamma.bloggpl