Kalops, kavring & knäcke

Idag är en sån där dag då jag haft en massa energi i köket. jag har förberett en kalops - eller jag och jag - Crockpoten har förberett en kalops inför morgondagen :-) Visst skar jag köttet i bitar och brynte osv, men annars har den mest skött sig själv. Vi får väl se hur den blir, för högreven var allt annat än fin i paketen när jag öppnade den...

Sedan blev det en kavring utan vetemjöl. En något "nyttigare" variant om man inte vill äta så mycket gluten. Måste erkänna att jag smakade en skiva (det måste man ju!), en skiva med Bregott havssalt och ost.... yummie! Det var mycket gott och jag hade lätt kunnat skippa middagen och bara käka mackor idag :-D

Nu hade jag dock rester i kylen som var dagens middag så brödet fick packas i påsar och stoppas i frysen istället. Men det känns bra att veta att det finns där!

När ugnen ändå var varm, och tom eftersom vi skulle äta rester, passade jag på att slänga ihop ett par plåtar med majsfröknäcken. Försvinnande goda tycker den här familjen! Jag hör hur maken försöker smyga ner handen i den där burken emellanåt och käkar dem som snacks :-) Barnen föredrar dem med mosad avokado på och jag håller med om att det är riktigt gott!

Var lite sugen på att slänga ihop en kålpudding också - men det har faktiskt inte funnits tid till det :-) Och vi har väldigt dåligt med plats i frysen (jag fattar inte det???) så det får bli en kålpudding nästa vecka, när vi kan äta den också.

Vissa dagar (de flesta dagarna!) har jag noll inspiration till vad vi ska äta. Men ibland glimrar det till och jag kommer på massa saker jag är sugen på! Finns det någon maträtt som du inte ätit på länge som du är sugen på just nu?

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Det där brödet måste jag testa att göra, det verkar supersmidigt <3

nouw.com/hilma
Therese,

Hejja dig vilken prepper du är, det känns så bra när man får sådana där "ryck", tyvärr händer det mig lite för sällan bara ;-D KRAM!

lurans.blogg.se