Kaninerna är en napp rikare!

Igår fick L plocka fram lite godis när vi skulle ha myskväll. Då ville R också ha. Så klart.
Fram till midsommarhelgen har han inte precis visat intresse för godis och vi har inte utsatt honom för det så att han blivit lockad. L var nästan tre år när hon åt godis första gången, och det var när tomten på julavslutningen på dagis delade ut godispåsar med clementin, russin och godis och hon blev ledsen när alla andra fick äta godiset. Vi har varit medvetna om att det förmodligen skulle bli något tidigare för R.
På midsommar såg han att de andra barnen fick godis och ville ha. Jag svarade helt spontant att han skulle få godis när han lämnade nappen till kaninerna i hembygdsparken. Det accepterade han och höll sig till sina snacks.

Men igår sa han alltså att han ville ha godis. J sa att då får du lämna nappen till kaninerna. Ok. Han var med på det så han och jag gick ut till skogssnåret på tomten vid stugan, sa hej då till nappen och hängde den i ett träd. Jag kände mig nästan elak som nästan försökte övertala honom att inte göra det.. Det var ju helt oförberett och jag var rädd för vad som skulle komma när godiset var slut.
Men han verkade förstå att han inte skulle få nappen tillbaka och var helnöjd när han fick smaka både tablettask och annat godis. När han skulle sova ångrade han sig och ville ha nappen tillbaka, men när vi gick ut och kollade hade kaninerna redan hämtat nappen..

Nattningen gick ändå ok och sedan vaknade han en gång till och var lite ledsen, men frågade inte efter nappen. Sedan sov han hela natten.

Idag har han frågat efter nappen några gånger, men svarat själv att kaninerna har den. Han fick en klubba idag men annars har han faktiskt inte tjatat om godis. Ska bli spännande att se hur han reagerar imorgon när inte inte får något godis.. 

 Det måste ju faktiskt vara lite traumatiskt när man är van att ha något i munnen och sutta på när man är trött och som tröst och så plötsligt är den bara borta. Ingen direkt nedtrappning eller så, utan bara borta... Tur att vi har en vecka på oss att jobba med detta innan det är dags för dagis igen..


Han börjar bli så stor vår lilla prins! Sover i stor säng i stugan, har slutat med nappen och åkte banan häromdagen! Lätt att glömma ibland att han bara är 2,5 år! 

Gillar

Kommentarer

Maria,
Duktig han är & han är helt galet söt!!
När börjar L i skolan? Vi träffas gärna om vi kan få ihop det...vi har lite tider bokade veckan som kommer, typ massage och S har klipptid.
Även en begravning på torsdag om jag nu får ihop det hela med S skoltider...det är ju första dagen och den kan man ju inte missa.
När skulle det passa er annars?

kram kram
omlitenochmig.se
Nina - Glamourmamman,
Duktiga killen <3 Snart är det dags för Charlie också... Har lite ångest över det nästan, förstår ju vilken sorg och saknad det måste vara 😟 Har ingen erfarenhet från Olle eftersom han aldrig hade napp. Får se vad lillebror säger på Liseberg om en månad 😉

KRAM
glamourmamman.blogg.se
nockinocki,
Hoppas och tror att de fortsätter utan större gnäll. Så slt han är!!!
Vi slutade också tvärt och funkade bra för båda. Lite smågnäll första nätterna. Innan dess hade vi plockat bort nappen dagtid/vakentid. Kram
nockinocki.blogg.se
Tina,
Stora, fina och duktiga killen! Hoppas det fortsätter gå bra även utan godis sen! KRAM
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Helena,
Håller tummarna att det fortsätter att gå lika bra! Duktig han är 😊
www.blogger.com/profile/111605893110558312
Annika - drömmen om 11 barn,
Åh, vad stor han börjar bli nu - att ge nappen till kaninerna är ett stort steg kan jag tro! (den enda som haft napp "på riktigt" här hemma är vår yngsta, han är 1,5 nu så att lämna nappen har inte vart aktuellt än).
Hoppas att det funkar fint nu också, utan godiset 😊
nilssonpettersson.blogg.se
Carolina,
Vilken duktig kille - stor! Det kommer säkerligen gå jättebra, jag håller tummarna! Kram
carolina1979.se
äppelblomman,
Åh vilken duktig kille! Muta är bra;) he he!
Söt som socker är han!!!❤
Kram K
www.blogger.com/profile/000487343751866054