Kantareller, farfar & pizzadeg

Oj, vad det känns som om den här helgen liksom bara försvann! Vi åkte till Solsidan i fredags och vet knappt vad vi gjorde mer än packade upp, käkade och gick med den fyrbenta fluffiga... kvällen bara rusade iväg.

Igår tillbringade vi stora delar av dagen med att lacka vår baksida av huset där vi nyligen gjutit "gårdsplanen" så att det ser ut som stora plattor. Och så rensade jag ogräs och planterade om lite krukor. Och hittade liiiiite kantareller när vi gick en långrunda med den fyrbenta fluffiga. Och tog ett bad i poolen - vilket jag gissar är säsongens sista för mig! Och så gjorde jag Zeinas koreanska köttbullar och sedan plöjde vi tre avsnitt av Björnstad - vilket vi tänkt göra ända sedan de släpptes, ha ha! Inser nu att jag ändå gjorde en hel del igår...

Idag hittade jag ytterligare några få kantareller på morgonrundan innan jag fixade pizzadeg till maken som stannar kvar några dagar till för att hänga med lite kunder och leverantörer. Passade på att göra lite extra pizzadeg så att jag och kidsen också kunde käka pizza ikväll. Det blir dock inte riktigt lika gott att göra den i ugnen som på grillen tycker jag.

Hann med en liten luftgevärsturnering och en grillad korv innan vi lämnade Solsidan för denna gången. Stannade till på kyrkogården och sa hej till min farfar. Som jag drömde om inatt. Var på väg att fråga om han ville fira jul med oss, vi som faktiskt aldrig firat själva julafton ihop. När jag var liten stannade vi alltid till hos honom och hans dåvarande sambo på väg till vårt julfirande. Vi fikade, fick julklappar och jag fick a l l t i d ett sånt där godishus av hans sambo. På senare år har vi alltid åkt och önskat god jul ett par dagar innan jul, ätit något gott, fikat, lämnat julblommor och julklappar och fått med oss ett gäng kuvert :-) tillbaka.

Nu försöker jag ladda inför en vecka som kommer att innehålla allt ifrån utvecklingssamtal, energideklaration (!) & Torsdagsklubben. Och så hade det varit toppen och L och jag tog oss till gymmet för att köpa gymkort. Tror nog att denna veckan också kommer att gå i en rasande fart!

Gillar

Kommentarer