Kaos, drama och tjejhelg

Har varit utan täckning i helgen, därav inte ens ett mobilinlägg.
Och det blev lite kaotiskt i fredags innan vi lämnade civilistionen. Först hittade jag typ ingenting här hemma i röran. Min lilla rosa vet jag var den är, men inte strömsladden eller det mobila bredbandet. Vet fortfarande inte... Sedan upptäckte jag att det rann flytspackel genom ett hål i taket från det nya badrummet där uppe.. rakt ner i grovköket. Ahh.... Det var på golvet, väggen, dörren, kläder, proppskåpet - everywhere! Härligt! Så, jag lämnade hemmet med övriga familjen och kände att jag får hantera spackelproblemet senare.

Vi åkte till svärföräldrarnas stuga tillsammans med familjen A-R. Där var så mycket snö på taket till entréverandran så att det hade spruckigt. J fick skotta taket. Vår planerade långpromenad blev det inte mycket av pga att det var snö överallt, men annars hade vi en skön kväll. Klockan åtta efter mat och lite vin hade jag kunnat somna, men jag höll mig vaken till halv tolv.

I lördags åkte grabbarna och barnen hem och min vän T och jag förberedde lite innan vi åkte till ett glasblåseri och mötte upp 4 andra tjejer. Eller, innan dess så blev det lite drama då J städade ur den öppna spisen (kaminen) och det började brinna i dammsugarpåsen...

Glasblåseriet var intressant och kul. Vi fick alla "känna på glaset" och fick göra vars en liten glaspuck, eller brevpress som det kallades. Det var kul, men med slutresultatet i handen så var det verkligen inte så lätt.
Sedan blev det en god middag, en massa vin (både bubbel, vitt och rött) och ännu mer prat - en riktigt härlig tjejdag helt enkelt! Det enda som kanske inte var helt lyckat var vår planerade efterrätt, en BBC. Skulle visserligen kunna tänka mig att testa igen, med en del modifieringar.
Idag, på vägen hem från stugan så blev det lite drama igen. Vännen T och jag åkte i hennes bil när vi plötsligt ser något som liksom landar på motorhuven och rullar upp över vindrutan, över taket och ner på bakrutan - en stor skogsmus!! Vi båda skrek,  "En mus!" och sedan skrattade vi tills vi grät och adrenalinet liksom pumpade. Det måste ha varit en rovfågel eller något som tappat musen - och hur stor är sannolikheten??? - rakt ner på bilen. Shit alltså! Det går inte att beskriva!! Jag kan verkligen se den där musens lilla ansikte när den rullar förbi..
Väl hemma, utan mer dramatik, hittade jag ett nystädat grovkök utan spår av flytspackel. Puh!

Gillar

Kommentarer

Oj vilken helg. Så många minnen du fått på en och samma gång.
Hoppas du fått laddat batterierna till max.
Kram
www.blogger.com/profile/109044080995754491
Mamma Russin,
hej gumman..

haha, men fyyy med en mus från himlen.. jag hade dött.. dels så hatar jag möss och vill inte ha de regnade från himlen heller, hahaha... 😊

hoppas ni fått lösning på spacklet med nu, inte roligt alls..:(

hur går det med crossen?

kramkram
enburkrussin.se
Frida-FantastiskaMamman,
Det gottaste av det gottaste fick du i helgen trots lite missöden...först familjehelg & sen mysdagar med tjejerna...
Hoppas att veckan börjat bättre för dig än den slutade med flytspackel & dyligt ;D
Kramar<3
fantastiskamamman.blogg.se