Kinabesök, Corona & munskydd

Ikväll har vi haft besök av våra vänner som egentligen bor i Shanghai, men som nu är hemma i Sverige pga Corona. En enkel middag med thai take away enligt vännernas önskemål. Och så hade de med sig en chokladtårta, lite lyxigt så där en helt vanlig onsdag!

Vännerna var först lite tveksamma över om det skulle komma eller ej, då jag börjar känna mig förkyld. De vill inte ha några som helst förkylningssymptom, då folk redan är rädda för att träffa dem, eftersom de normalt sett bor i Kina.

Läste ikväll om Sveriges andra fall av viruset. Hur tänker ni, är ni oroliga för viruset?

J skulle egentligen åkt till Kina i april på mässa, men det är inställt (tack och lov!). Hela mässan verkar också ställas in, vilket kanske inte är helt oväntat.

Har alltid trott att människor som bär munskydd gör detta för att inte andas in skadliga ämnen eller virus och bakterier. Men nu har jag fått lära mig att det också bärs för att man själv rör sig i ansiktet otroligt många gånger i timmen, och på så sätt kan man ju väldigt lätt få i sig virus/bakterier. Sedan jag hörde detta har jag tänkt på hur ofta jag rört mig i/vid ögonen/näsan/munnen - förvånansvärt många!

Nu är det dags för skönhetssömn här! Vill inte ha några förkylningssymptom imorgon! Ska göra något jag inte gjort på länge nämligen! :-)

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Ta inte hit skiten till sverige sen. 😟
nouw.com/fobibella
Popprinsessan
Popprinsessan,
Hej, hej! Nu förstår jag inte riktigt vad du menar? Vem ska ta det till Sverige?
nouw.com/popprinsessan
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag är inte orolig för viruset för egen del men just nu skulle jag inte resa utomlands
nouw.com/stenhagenbettan
Popprinsessan
Popprinsessan,
Jag håller med dig!
nouw.com/popprinsessan
Kamilla,
Jag är lite tveksam. Tror att det är uppförstorat lite faktiskt med Corona. Tänk bara alla som dör i vanliga influensa virus världen över hela tiden. Men det är väl bra att man är uppmärksam och inte slarva med handhygien osv
kamillaskamera.com/
Marie,
Jag är inte orolig men känns ändå otäckt eftersom det sprider sig till olika länder. Var själv i Thailand när detta drog igång men vi alla i familjen har klarat oss.
www.marih.se
sofiefriden
sofiefriden,
Måste säga jag tycker det är lite läskigt men tror samtidigt att det har förstorat upp. Men självklart vill man ta det säkra före det osäkra. 🤔😊
nouw.com/sofiefriden
Carro ,
Måste säga att jag börjar bli orolig, tänk om. Mina barn åker på det eller en själv.. Vad skönt att resan blev inställd. Jaha nu lärde jag mig något nytt ang. Munskydden
cuevas.blogg.se