Kompishäng & fredagsplaner

Igår var det bestämt att L skulle ha med en kompis hem efter skolan. Oftast är det lättast om R också har en kompis då, för han brukar inte alltid få vara med tjejerna, men det är lite mer att planera när det gäller fyraåringar som ska med hem efter förskolan. Men för en gångs skull var jag ute i god tid och R:s bästa kompis skulle följa med hem. Det var två mycket glada kids som kom springandes mot mig när jag kom för att hämta. Ha ha, vilken glädje!

Det blev mycket bus och mycket skratt på hemmaplan och jag trodde nästan att R skulle somna i soffan framför Pippi på kvällen efter maten. Men han klarade att hålla sig vaken och det blev ännu ett kapitel i Pippi-boken i sängen. Härligt att kunna läsa kapitelböcker även för honom och slippa läsa samma Halvan-böcker, Ingrid-böcker, Alfons-böcker eller Bonden Blom-böcker om och om igen. På tal om böcker :-)


Dock var det en ganska trött kille i morse. Tur att det är fredag! Hade först tänkt att vi skulle gå på bio ikväll, barnen och jag, men vid närmare eftertanke skippar vi det och tar en hemmakväll. Det blir tidig uppstigning för hela gänget imorgon då barnen ska till kusinerna och jag till bokmässan. Det kan vara skönt att packa ihop allt i lugn och ro i kväll och sedan bara softa lite framför tv:n en stund.

Vad har ni för härliga fredagsplaner?

Gillar

Kommentarer

Jenny,
Hoppas de bar mysigt. Själv jobbade jag till 21.. kram kram
nockinocki.blogg.se