Konstig dag och konstiga prickar


Ja, den här dagen blev lite konstig. Igår när L skulle sova såg jag att hon hade en prick i ansiktet. Inte röd, bara som en finne eller så. Imorse hade den blivit lite "gul" i mitten, inte som en finne, utan mer vad jag skulle kunna gissa som en vattkoppa. Jag kollade igenom L och hon hade några prickar på kroppen, inte heller röda, bara som upphöjningar liksom. Hon fick vara hemma från dagis in case of.

Vid lunch hade inget hänt och jag ringde till BVC och pratade med distriktssköterskan som inte tyckte att det var lönt att jag kom idag egentligen, men jag lyckades tjata mig till en titt. Så en stund senare om hon ut till vår bil på parkeringen för att kolla L:s prickar :-) Vilket inte var vattkoppor. Och sköterskan sa eg på telefon att vid vattkoppor är man "alltid" sjuk, dvs lite låg, feber etc vilket L inte alls var.

Det var svårt att säga vad det var (är). Det på kinden kan vara en svinkoppa (uh, varför heter det något så läskigt?) och de på ryggen/magen kanske mollusker eller något annat utslag. Sedan är det kanske bara ren slump att allt kom på en gång. Eller så är det något som hänger ihop.

Och under em blev L hes också, så något är det kanske på G. Ja ja, det blir iaf dagis imorgon om hon är lika pigg som idag. Det har iaf inte blivit fler prickar!

Update: nu googlade jag (såklart!) och om det är svinkoppor ska man vara hemma från dagis.. Men hur sjutton vet jag om det är det när inte distriktssköterskan kunde säga det?!? Hoppas det ser bra ut imorgon....

Gillar

Kommentarer

Therese,
Vad skönt att ni fick kolla upp prickarna. Man blir ju alltid orolig när det dyker upp något nytt och alla på en gång liksom. Hoppas hon får vara frisk imorgon. Kram!
www.blogger.com/profile/096933811762772303
CiliaH,
De där vattenkopporna verkar verkligen lysa med sin frånvaro 😊
Ja, varför "svinkoppo"? Sen vet jag inte om "impetigo" låter mycket roligare för den delen!

Kram
ugglehuset.se
Maria,
Hoppas bara det inte är svinkoppor, inget kul alls att få det:-(
Hoppas att hon vaknar pigg & kry i morgon!

kram kram
sagafia.se
Russin,
Stina var INTE sjuk när hon hade kopporna.. visst fick hon någon liten febertopp men hon var inte sjuk sjuk.. så det tycker jag inte stämmer alls..

kramkram
russinsdagbok.se